Comisarul șef Cristinel Miron, șeful Biroului Ordine Publică din Poliția Fălticeni, trimis de DNA în judecată. Bărbatul care i-a dat bani și-a recunoscut fapta și va ajunge la un acord cu procurorii


Intră acum și în grupul de

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a comisarului șef Cristinel Vasile Miron,  şef al Biroului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Poliţia municipiului Fălticeni, pentru trafic de influenţă.

accident alcooltest

Procurorii anticorupție suceveni au stabilit în urma anchetei că în cursul lunii martie 2016, comisarul șef Cristinel Miron, în calitate de şef al Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, a pretins şi primit suma de 500 de euro şi foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 150 de lei, de la Florin Marius Curcă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă funcţionarii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava şi îi va determina pe aceştia să stabilească o valoare a alcoolemiei sub limita legală, în dosarul în care acesta din urmă era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, astfel încât să nu fie atrasă răspunderea penală pentru fapta comisă.
Totodată, comisarul șef a acceptat și promisiunea lui Curcă de remitere a sumei suplimentare de 2000 de euro, în cazul în care dosarul penal al acestuia din urmă s-ar fi soluționat favorabil.

Ulterior, întrucât alcoolemia stabilită în cauză de medicii legiști a fost superioară limitei prevăzute de lege pentru atragerea răspunderii penale, la insistenţele lui Curcă, ofițerul de poliție i-a restituit celui dintâi suma de 500 de euro, în mai multe tranşe.

 

Având în vedere că Florin Marius Curcă a recunoscut acuzaţia penală formulată împotriva sa, s-a dispus disjungerea cauzei în vederea încheierii unui acord ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei, precizează sursa citată.

Dosarul lui Miron a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava, cu propunere de menţinere a măsurii preventive de arest la domiciliu.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de