Trei candidați suceveni la Evaluarea Națională vor susține probe scrise cu o oră în plus, altul va avea subiectele tipărite cu litere mai mari


Intră acum și în grupul de

 

Trei candidaţi la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a vor susţine probele scrie cu prelungirea cu o oră a timpului de redactare a lucrărilor, în timp ce un alt candidat a solicitat tipărirea subiectelor cu litere mai mari.examen

Inspectorul şcolar general adjunct al judeţului Suceava, profesor Gabriela Scutaru, a declarat pentru NewsBucovina că până în prezent s-au înregistrat patru solicitări din partea unor candidaţi la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a, care au fost deja aprobate de Comisia Judeţeană.

Scutaru a spus că trei candidaţi de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” au solicitat prelungirea timpului de redactare a tezei cu o oră la cele două probe scrise din cadrul Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a, în timp ce un alt candidat din Poiana Micului a solicitat tipărirea subiectelor cu litere mai mari.

Inspectorul şcolar general adjunct al judeţului Suceava a mai spus că lucrările absolvenţilor de clasa a VIII-a la probele scrise la matematică şi limba română din cadrul Evaluării Naţionale vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe.

Scutaru a precizat că la ISJ Suceava a ajuns, miercuri, o adresă cu procedurile operaţionale ale MENCŞ privind transportul şi evaluarea tezelor absolvenţilor de clasa a VIII-a la probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale, în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele.

Ea a arătat că, până miercuri seara, în judeţul Suceava erau înscrişi 6647 de absolvenţi de clasa a VIII-a la Evaluarea Naţională, care vor susţine cele două probe scrise în 166 de centre de examen.

Inspectorul şcolar general adjunct a mai spus că în municipiul Suceava sunt organizate două centre de evaluare mari.

Potrivit calendarului de desfăşurare a Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a, proba scrisă la limba română va avea loc în data de 27 iunie, în data de 28 iunie se va desfăşura proba scrisă la limba şi literatura maternă, în timp ce proba scrisă la matematică este prevăzută pentru data de 29 iunie 2016.

Afişarea rezultatelor va avea loc în data de 1 iulie până la ora 16,00, iar depunerea contestaţiilor se va desfăşura în aceeaşi zi în intervalul orar 16,00-20,00.

În perioada 2-4 iulie 2016 este prevăzută rezolvarea contestaţiilor, iar în data de 5 iulie 2016 va avea loc afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

De precizat este că, în cursul după-amiezii de sâmbătă, la ISJ Suceava este prevăzută sedinţa publică de tragere la sorţi a comisiilor din centrele de evaluare a lucrărilor scrise la examenul de Evaluare Naţională pentru elevii claselor a VIII-a.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de