La CAS nu se mai primesc cereri pentru eliberarea cardului european de asigurari pana pe 3 ianuarie 2008


Intră acum și în grupul de

De la 1 ianuarie 2008 costul cardului european de asigurari de sanatate se suporta din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate, cardul european fiind eliberat asiguratului de catre casa de asigurari de sanatate la care acesta este asigurat. Presedintele CAS Suceava, Cristina Iordachel precizeaza ca, în aceste conditii, asiguratii nu vor mai plati contravaloarea cardului, care, pâna la aceasta data, a fost de 4,36 lei.

Acesta mentioneaza ca, pâna pe data de 03 ianuarie 2008, la CAS nu se mai primesc cereri pentru eliberarea cardului european de asigurari de sanatate deoarece nu mai exista posibilitatea tiparirii si distribuirii lui, si mai adauga faptul ca, contractul încheiat de CNAS cu firma care asigura tiparirea si distribuirea cardurilor se finalizeaza în data de 31.12.2007.

„Pentru cererile primite de la asigurati începând cu data de 03.01.2008, pâna la o data ce ne va fi comunicata ulterior, se va elibera doar Certificatul înlocuitor provizoriu” mai precizeaza seful CAS Suceava.

În anul 2007 CAS Suceava a eliberat asiguratilor un numar de 3.998 carduri si certificate provizorii.

Conducerea CAS Suceava mai spune ca, în primele 3 luni ale anului unitatea va încheia, cu furnizorii de servicii medico-farmaceutice cu care se afla în contract, acte aditionale la contractele încheiate în anul 2007. Sumele lunare ce vor fi alocate furnizorilor prin actele aditionale vor fi la nivelul unui consum mediu lunar al anului 2007, prevederile Contractului cadru si a Normelor metodologice de aplicare a Contractului cadru pe anul 2007 fiind prelungite pâna la 31 martie 2008.


Intră acum și în grupul de