Un nou cod galben de furtuni pentru județul Suceava cu ploi însemnate cantitativ


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, un nou cod galben de instabilitate atmosferică accentuată de marți dimineața de la ora 10 până marți seara la ora 22.00.

CAMPULUNG MOLDOVENESC - INUNDATII

Sursa citată arată că în intervalul menţionat, în zonele montane, precum şi în Moldova, Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Maramureşului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 60…70 l/mp, cu precădere în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali.

Începând din noaptea de marţi spre miercuri (28/29 iunie), aria manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice se va restrânge treptat către partea de est şi sud-est a teritoriului, iar în cursul zilei marţi, 28 iunie, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizările.

ANM a emis, duminică, un cod galben de ploi însemnate care include județul Suceava, de luni de la ora 10 până marți la ora 10.(N.B.)


Intră acum și în grupul de