Fotbal : Clujul tace si face: CFR isi ia atacant de Serie A


Intră acum și în grupul de

Cine s-ar fi putut gândi în urma cu trei-patru ani ca o echipa din provincie va fi campioana de toamna si ca, mai mult, va domina campania de achizitii într-un mod categoric?! Ei bine, se poate! În timp ce echipele din Capitala se lauda, anuntând transferuri dintre cele mai ciudate, CFR Cluj tace si face, înregimentând deja patru fotbalisti de mare valoare. Cireasa de pe tort vine însa din Seria A. Via Donetk!

De Craciun, Iuliu Muresan anunta cel mai mare transfer din istoria fotbalului românesc pentru data de 7 ianuarie a anului viitor. Parerile erau împartite, unii crezând ca este vorba de Datolo, altii de Mbo Mpenza. Într-adevar, argentinianul a semnat cu CFR, în timp ce belgianul poate fi considerat o solutie de rezerva. Numai ca, surpriza! Atacantul la care face referire boss-ul clujenilor este nimeni altul decât vedeta lui Sahtior Donetk, Cristiano Lucarelli.

În vara, ucrainenii au platit nu mai putin de opt milioane de euro pentru transferul italianului de la Livorno, oferindu-i jucatorului un salariu record de patru milioane de euro pe sezon. Lucarelli nu s-a obisnuit însa cu viata din Donetk si a decis sa paraseasca Ucraina, sub forma de împrumut, pentru a nu iesi din carti în vederea Europenelor de anul viitor. „Am vorbit cu cei de la Sahtior despre posibilitatea de a juca în alta parte, deoarece nu vreau sa pierd oportunitatea de a evolua la Campionatul European cu nationala Italiei. Am vorbit deja cu Mircea Lucescu despre asta si sunt convins ca Sahtior ma va ajuta sa gasesc o solutie”, a declarat Lucarelli.

De cealalta parte, tehnicianul „minerilor”, Mircea Lucescu, a tinut sa precizeze ca nu îl va tine pe italian cu forta, mai ales ca acesta are un salariu regesc: „Si-a facut treaba pentru Sahtior, înscriind goluri în Liga Campionilor, dar Campionatul Ucrainei este total diferit si e greu ca un jucator italian sa se adapteze. La Donetk nu avem ostatici”.

Cristiano Lucarelli are 32 de ani si este considerat unul dintre cei mai redutabili atacanti italieni. A jucat la echipe de pluton din Seria A, precum Perugia, Atalanta, Lecce sau Torino, dar si la Valencia. S-a consacrat la Livorno, unde, în patru sezoane, a reusit sa marcheze nu mai putin de 92 de goluri. A parasit Livorno pentru Sahtior, grupare pentru care a dat 6 goluri în 13 meciuri. La nationala Italiei, are procentaj de eficacitate 50%: trei goluri în sase partide.

În afara de CFR Cluj, de serviciile lui Lucarelli se intereseaza si Genoa, grupare clasata pe pozitia a 11-a în Seria A.


Intră acum și în grupul de