Noua legislatie fiscala – pe placul lui Mirza


Intră acum și în grupul de

 Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza, a salutat noua legislatie fiscala ce permite Consiliilor judetene sa repartizeze sumele de echilibrare localitatilor din judet aratând ca 37 de consilieri judeteni gândesc mai bine decât un singur director general al DGFP. Mîrza a spus în cadrul ultimei sedinte a CJ Suceava ca la începutul lunii ianuarie 2008, consilierii judeteni vor vota bugetul judetului, în baza noii legislatii, care va permite CJ Suceava sa stabileasca sumele de echilibrare ce vor fi alocate bugetelor localitatilor. „Cred ca 37 de minti ale noastre, ale consilierilor judeteni, sunt mai bune decât una singura, a directorului DGFP Suceava”, a tinut sa precizeze Mîrza.

Presedintele CJ a criticat în cursul anului 2007 de mai multe ori modul de repartizare a sumelor de la buget acuzând modul defectuos în care  s-au alocat sumele bugetare pentru echilibrarea bugetelor localitatilor prin DGFP, ca urmare a aplicarii unei formule. El a spus ca localitatile sunt private de sume de bani din cauza „repartizarii oarbe” a banilor.

  Potrivit normelor aplicate în 2007, din cotele de TVA si cele pe impozitul pe venit,  80% din suma s-a repartizat direct de Directiile Generale ale Finantelor Publice în functie de criterii cum ar fi populatia, suprafata din intravilanul localitatii si capacitatea financiara a acesteia, iar 20 la suta prin hotarâre a Consiliului Judetean, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala, pentru proiecte de infrastructura ce necesita cofinantare locala.


Intră acum și în grupul de