Un restaurant, două subsoluri de hoteluri și mai multe gospodării inundate în Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, după ploile torențiale


Intră acum și în grupul de

Ploile torențiale căzute duminică după amiaza și pe parcursul nopții de duminică spre luni au inundat un restaurant, două subsoluri de hoteluri și mai multe gospodării, în Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc.

Purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, a declarat că zeci de pompieri militari şi lucrători ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, dar și poliţişti sau angajați ai  SGA, ai operatorului de apă ACET sau poliţişti locali, au intervenit în urma ploilor torenţiale, care au afectat localităţile Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc.

Astfel, în total, pe perioada manifestării fenomenelor meteo periculoas, în cele două localităţi, au fost inundate 9 anexe, 14 curţi sau grădini, 8 beciuri şi două subsoluri ce aparţin unor unităţi turistice din Vatra Dornei, unde, de asemenea, a mai fost inundat un restaurant, aflat la demisolul unei clădiri.

Găleată a spus că de duminică după amiaza și pe parcursul nopții pompierii au acţionat în permanenţă pentru monitorizarea zonelor afectate, precum şi pentru evacuarea apei rezultate în urma inundaţiilor.

inundatii gura humorului interventii isu (9)

FOTO: ISU Suceava

El a menționat că, luni dimineața, pompierii acționau în 15 locații pentru evacuarea apei, în gospodăriile şi obiectivele social-economice, din zonele afectate de inundaţii,  situaţia operativă fiind în continuă evoluţie.

Sursa citată a mai spus că în urma avertizărilor de fenomene meteo periculoase de duminică la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cu reprezentanţi ai pompierilor militari, prefecturii, poliţiei, jandarmeriei şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor.

De asemenea, prin Dispeceratul comun ISU-SAJ s-au informat imediat toate primăriile de pe raza judeţului, cu privire la atenţionările emise.

În paralel, pompierii militari au pregătit tehnica şi mijloacele de intervenţie la nivelul fiecărei subunităţi de salvatori din judeţ şi au suplimentat efectivele de intervenţie, fiind chemaţi de acasă salvatorii aflaţi în turele libere. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de