Respir, deci exist!

Nu ca as citi prea des reviste, dar daca îmi cade una în mâna si am si câteva minute libere (ceea ce se întâmpla extrem de rar, unde s-a mai vazut minute libere în ziua de azi când toata lumea alearga continuu) o rasfoiesc. Asa am aflat o chestie care pentru câteva secunde mi-a taiat respiratia…!

Potrivit medicinei chineze, omul se naste cu un numar fix de respiratii menit sa-i ajunga toata viata. În consecinta cu cât respiratia este mai lunga si mai profunda, cu atât ne asteapta o viata mai lunga. Fara îndoiala ca nu trebuie sa credem neaparat în aceasta teorie orientala pentru a fi constienti de importanta unei respiratii bune si corecte, necesara oxigenarii organismului.

La câteva zile dupa ce am citit rubrica, din întâmplare m-am întâlnit cu un amic care este medic si am discutat pe aceasta tema.

Nu ca ar fi dat dreptate teoriei chineze, nici pe departe, dar a tinut sa-mi spuna ca lipsa aerului si o respiratie neadecvata pot provoca diverse efecte secundare: tulburari de somn, nelinisti, tensiuni.

Asa ca trageti aer în piept, întotdeauna pe nas, pâna când umpleti plamânii si expirati lent!

În concluzie: Respir, deci exist!!!