Respir, deci exist!


Intră acum și în grupul de

Nu ca as citi prea des reviste, dar daca îmi cade una în mâna si am si câteva minute libere (ceea ce se întâmpla extrem de rar, unde s-a mai vazut minute libere în ziua de azi când toata lumea alearga continuu) o rasfoiesc. Asa am aflat o chestie care pentru câteva secunde mi-a taiat respiratia…!

Potrivit medicinei chineze, omul se naste cu un numar fix de respiratii menit sa-i ajunga toata viata. În consecinta cu cât respiratia este mai lunga si mai profunda, cu atât ne asteapta o viata mai lunga. Fara îndoiala ca nu trebuie sa credem neaparat în aceasta teorie orientala pentru a fi constienti de importanta unei respiratii bune si corecte, necesara oxigenarii organismului.

La câteva zile dupa ce am citit rubrica, din întâmplare m-am întâlnit cu un amic care este medic si am discutat pe aceasta tema.

Nu ca ar fi dat dreptate teoriei chineze, nici pe departe, dar a tinut sa-mi spuna ca lipsa aerului si o respiratie neadecvata pot provoca diverse efecte secundare: tulburari de somn, nelinisti, tensiuni.

Asa ca trageti aer în piept, întotdeauna pe nas, pâna când umpleti plamânii si expirati lent!

În concluzie: Respir, deci exist!!!    


Intră acum și în grupul de