O șoferiță s-a izbit violent cu mașina de un copac la Gălănești. Autoturismul a rămas suspendat pe marginea unui șanț plin cu apă

O femeie în vârstă de 32 de ani a rămas încarcerată, după ce s-a izbit violent cu mașina la volanul căreia se afla de un copac.

Accidentul rutier s-a produs duminică seară, pe DJ178F, între localităţile Gălăneşti şi Voitinel.

Potrivit IPJ Suceava, o femeie de 32 de ani, din comuna Voitinel a efectuat manevra de depășire a unui autoturism care circula în fața sa, însă, la revenirea pe sensul de mers, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă, lovind un pom ornamental de pe spațiul verde.

La fața locului, au intervenit militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, cu o autospecială, sprijiniţi de un echipaj ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

 

FOTO: ISU Suceava

Purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, a declarat că la sosirea salvatorilor, a fost găsit un autoturism care a ieşit în afara părţii carosabile şi a intrat în coliziune cu un copac.

”Impactul a fost deosebit de violent, astfel încât conducătorul auto, o femeie de 32 de ani, a rămas încarcerat. Mai mult, maşina se afla în instabilitate, sprijinită doar de nişte arbuşti, pe marginea unui şanţ plin cu apă şi adânc de peste doi metri, fiind pusă în pericol viaţa victimei, dar şi a salvatorilor.

Pompierii militari au luat măsurile de siguranţă specifice (au deconectat bornele de la bateria de acumulatori şi au verificat scurgerile de carburanţi şi lubrifianţi) şi au asigurat autoturismul. Cu accesoriile specifice, au decopertat cupola pentru a crea accesul în interior, după care au extras victima încarcerată şi au predat-o echipajului SAJ”, a arătat Găleată.

El a precizat că femeia a fost transportată la Centrul de Primire Urgenţe al spitalului din Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Conducătoarea auto nu a putut fi testată cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.