Deputatii PD-L se bat cu toate armele pentru “ciolan”


Intră acum și în grupul de

Presedintii interimari ai majoritatii organizatiilor municipale ale PD-L din judetul Suceava vor fi asigurate de lideri PLD ai respectivelor organizatii, potrivit deciziei Biroului Permanent Judetean al PDL, al carui presedinte este Gheorghe Flutur, provenit tot din PLD. Astfel, conform deciziilor BPJ al PLD Suceava, presedintele interimar al organizatiei municipale PDL Suceava, a fost desemnat medicul stomatolog Dan Gabriel Gospodaru, fost presedinte al organizatiei municipale PLD Suceava, iar prim-vicepresedinte al organizatiei va fi tot un medic, însa unul ginecolog, Cristian Irimie, fost vicepresedinte PLD Suceava. Totodata, prim-vicepresedintele organizatiei judetene PDL Suceava, deputatul Dumitru Pardau (provenit din PLD) va fi si presedinte interimar al organizatiei municipale PDL Vatra Dornei.

Vicepresedintele PDL Suceava, deputatul Romica Andreica (fost membru PLD), va fi presedintele interimar al organizatiei municipale PDL Falticeni. În acest din urma caz lucrurile pot deveni mai complicate deoarece consilierul judetean Adrian Artene (membru PD), care a investit destul de multi bani în PD iar pâna la urma nu s-a ales cu mare lucru, a facut o serie întreaga de demersuri pentru a prelua presedintia la Falticeni si va „musca” din Romica Andreica si oamenii sai de oricâte ori va avea ocazia. 

Pe de alta parte Andreica are toate motivele sa nu dea pe mâna lui Artene organizatia mai ales ca acesta din urma este un adevarat traseist politic, migrând dupa cum i-a dictat interesul de la PSD, la PD si acum a ajuns lider PD-L, în conditiile în care a declarat în mai multe ocazii la sediul PD Suceava ca fuziunea cu PLD nu este una pe gustul sau. Si în plus Romica Andreica chiar s-a straduit în ultimele alegeri sa obtina un scor bun, în conditiile în care „stapânul politic al zonei” este deputatul PSD, Ioan Stan. Biroul Permanent Judetean al PDL a mai stabilit ca presedinte interimar al organizatiei PDL Câmpulung Moldovenesc sa fie Gheorghe Niga (PLD), desi PD are în oras postul de viceprimar, în persoana lui Ovidiu Tudorici, cel care a reusit o mare surpriza în 2004, când în calitate de lider judetean al URR a câstigat Primaria din localitate. 

Nu a fost stabilit înca presedintele interimar al organizatiei din Radauti. Si aici lucrurile sunt destul de complicate deoarece ex-PD-istul Aurel Olarean, actualmente deputat a început deja o campanie de adjudecare a postului de presedinte. Acesta a „executat”, pe vremea când era la PD o serie de membri de partid din zona si a reusit performanta de a pierde toti consilierii locali imediat dupa ce a devenit presedinte al organizatiei din Radauti, în urma unui simulacru de alegeri. Olarean a reusit si performanta de a se da serios în spectacol în ultimul timp, cea mai „groasa” gafa fiind cea în care a oprit la Radauti, în trafic, o masina cu politisti si i-a însirat la perete pe acestia cu gândul de a-i aresta.

Colac peste pupaza a si filmat întreaga aventura dupa care presa a avut ce scrie. Acesta ar vrea cu orice pret fotoliul de lider mai ales ca în conditiile în care ar veni la conducere liderul PLD al zonei, Petru Carcalete, deputatul nu ar mai candida la functia de primar al urbei, functie pe care si-o doreste de multi ani. Carcalete nu-l are deloc „la rinichi” pe deputat si si-a exprimat de mai multe ori dorinta de a nu face echipa cu acesta. Ca sa usureze si mai mult sarcina celor de la PDL în legatura cu alegerea presedintelui Olarean a mai gafat odata pe finalul anului trecut când a anuntat ca pleaca la PNL, împreuna cu sute de membri.

Situatia de la Radauti este destul de complicata, în sensul ca lider, conform protocolului încheiat la centru ar trebui sa fie un membru PLD, cel mai probabil Carcalete. Acesta are câteva rezultate notorii în lupta pe care a dus-o cu PNL si mai ales cu Ministerul Educatiei si toate motivele sa nu vrea sa mai lucreze sub comanda lui Olarean. Iar daca nu i se va da functia de presedinte la PDL, pe care de altfel o si merita, e foarte posibil sa asistam la un scandal la Radauti, chiar de la începutul anului. Oamenii din fostul PLD au ramas sub comanda lui Flutur si Carcalete si sub nici o forma nu-l vor tolera pe Olarean ca lider. Daca Olarean pleaca vor fi iarasi probleme si primele semne de slabiciune din partea lui Flutur. În ambele cazuri este nevoie de multa întelepciune pentru a face lucrurile sa functioneze în zona. Animozitatile sunt foarte mari între PD si PLD si nu este exclus sa auzim de dezertari din PDL.

Potrivit unui comunicat al PDL Suceava remis duminica presei, în celelalte organizatii conducerile interimare în toate localitatile urbane, vor fi desemnate pâna în data de 14 ianuarie, iar în localitatile rurale se vor desemna conducerile pe parcursul lunii ianuarie în urma deplasarilor în teritoriu a echipelor comune, desemnate pentru fiecare din cele 12 zone. BPJ al PDL Suceava a stabilit sa înceapa sa conceapa o strategie de dezvoltare pe termen mediu si lung a judetului Suceava, care va deveni si program electoral în vederea câstigarii alegerilor pentru Consiliului Judetean.


Intră acum și în grupul de