Bani pentru spatii verzi si in 2008


Intră acum și în grupul de

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a demarat etapa a II-a a Programului national de îmbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi în localitati, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului.

Programul a fost aprobat de Guvern anul trecut prin OUG 59/2007.

Conform Ghidului de Finantare aprobat prin Ordinul ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile nr. 1166/2007, autoritatile locale au din nou posibilitatea de a solicita fonduri nerambursabile de la Guvern în scopul înfiintarii de noi parcuri sau pentru extinderea si reabilitarea celor existente.

Sumele puse la dispozitia autoritatilor locale pentru parcuri, în anul 2008, sunt estimate la aproximativ 60.000.000 lei.

„Speram ca primarii au fost buni gospodari si si-au facut iarna car si vara sanie, având finalizate înca din aceasta perioada proiecte pentru parcuri astfel încât cetatenii sa aiba mai mult spatiu verde în localitatile în care traiesc”, a declarat Lucia Ana Varga, secretar de stat la Ministerul Mediului, initiatorul programului.

Proiectele pot fi depuse în perioada 03 – 31 ianuarie la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, conform Ghidului de finantare aprobat.


Intră acum și în grupul de