Urmărire în trafic la Cajvana după o mașină condusă de un adolescent de 16 ani

Ca să scape de polițiști, tânărul a abandonat mașina și a fugit.

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a informat că o femeie, din oraşul Cajvana, a sesizat duminică, prin 112, faptul că pe raza oraşului, în zona cimitirului ortodox o persoană de sex masculin conduce un autoturism fără a deţine permis de conducere.

” În jurul orei 17.25, patrula de siguranță publică aflată pe D.J. 178 D, în centrul oraşului Cajvana a efectuat semnal regulamentar de oprire prin folosirea semnalelor acustice şi luminoase a autospecialei din dotare asupra unui autoturism, care se deplasa din direcţia sat Soloneţ, către oraşul Cajvana.

Conducătorul autoturismului a refuzat să oprească la semnalele efectuate continuându-şi deplasarea pe D.J. 178 D, spre comuna Arbore”, se arată în buletinul de presă al IPJ Suceava.

Sursa citată precizează că echipajul de poliţie a urmărit autoturismul pe o distanţă de aproximativ 500 m, iar în dreptul Bisericii ortodoxe Cajvana, conducătorul autoturismului a oprit pe partea carosabilă, a coborât de la volanul autoturismului, abandonându-l şi fugind pe o stradă lăturalnică.

politie (1) urmarire

”În interiorul autoturismului, pe locul din dreapta faţă, a fost identificat un tânăr, care a declarat că autoturismul a fost condus de către un minor, de 16 ani, localnic, care nu posedă permis de conducere.

Din verificările efectuate ulterior a rezultat la duminică, minorul a sustras autoturismul, care se afla parcat în faţa locuinţei unui bărbat, din oraşul Cajvana, proprietatea acestuia, pe care l-a condus pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere”, arată IPJ.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere, punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul  neînmatriculat, punerea în circulaţie sau  conducerea unui autovehicul  pe drumurile publice cu număr fals de înmatriculare şi furtul în scop de folosinţă. (I.L.)