42 de permise reținute și amenzi de peste 230.000 de lei date de polițiștii rutieri suceveni, după trei zile de controale în trafic


Intră acum și în grupul de

Polițiștii rutieri suceveni au aplicat amenzi în valoare de peste 230.000 lei și au reținut 42 de permise după trei zile de controale pe drumurile din județ, în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a accidentelor rutiere generate de viteza excesivă.

politia rutiera control (3)

Astfel, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice fără a respecta regimul legal de viteză, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, în zilele de 8,9 și 10 iulie a.c., Serviciul Rutier şi birourile/formaţiunile de profil din teritoriu au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

”În cadrul acţiunii au fost reţinute 42 de permise de conducere pentru diverse abateri (15 pentru depăşirea regimului legal de viteză, 22 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 5 pentru alte abateri).

De asemenea, au fost reţinute şi 7 certificate de înmatriculare.

Au fost aplicate 600 de sancţiuni aplicate în valoare de 234.405 lei. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză – 340”, informează IPJ Suceava într-un comunicat de presă.

Sursa citată a oferit câteva exemple concrete pentru a ilustra situațiile expuse mai sus.

Sâmbătă, la ora 18.15 a fost identificată o femeie, de 45 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, care conducea autoturismul proprietate personală cu nr. de circulaţie provizoriu în localitatea Dărmăneşti, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din 12.03.2015.

S-a întocmit dosar penal.

Duminică, la orele 16:30, a fost oprit de către poliţişti, un tânăr de 20 ani din comuna Pojorâta ce conducea autoturismul cu 123 km/h în localitatea Sadova.

 Sâmbătă, la ora 06.50, SPR 2 Ipoteşti a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 că pe raza localității Bosanci a avut loc un accident.

Pe un drum comunal neclasificat de pe raza localității de mai sus a fost identificat un bărbat, de 18 ani, din comuna Bosanci, fără permis de conducere, care s-a dezechilibrat şi a căzut. I s-au solicitat documentele personale şi ale mopedului condus, ocazie cu care a declarat că nu are asupra sa nici un document.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg./l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar de penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Tot sâmbătă, la ora 02,00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A din comuna Marginea, autoturismul, condus de un bărbat, de 35 ani, din comuna Poieni Solca.

Întrucât acesta prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de