Seful PSD ofera informatii ca sa reintregeasca „portretul infractional al sirianului&rdquo Omar Hayssam


Intră acum și în grupul de

Liderul judetean al PSD Suceava, Gavril Mîrza, a solicitat miercuri, organelor abilitate sa verifice activitatea firmelor din judetul Suceava apartinând „teroristului sirian Omar Hayssam”, si sa se aplece cu verificarile si asupra sponsorizarilor pe care aceste firme le-au facut catre Aliantei D.A. (PNL-PD), în perioada campaniei electorale din 2004. Gavril Mîrza a dorit ca prin informatiile oferite de el sa reîntregeasca portretul „infractional al sirianului”. Presedintele social-democratilor suceveni sustine ca se afla în posesia unor date foarte exacte potrivit carora firmele lui Hayssam au sponsorizat cu zeci de miliarde de lei vechi, prin intermediul unor fundatii, campania electorala a Aliantei D.A. la alegerile din 2004. Gavril Mîrza a declarat ca este dispus sa puna aceste date si informatii la dispozitia organelor de ancheta.  

„Daca cineva vrea sa aprofundeze si sa realizeze cum stau lucrurile ar trebui sa se ocupe putin si de activitatea lui Hayssam din judetul Suceava. Acest terorist pleaca parfumat si costumat la doua ace într-un sistem al unui stat de drept care nu stiu cum a functionat. Firme de ale lui Omar Hayssam din judetul Suceava au contribuit din plin cu fonduri la campania electorala din 2004 a Aliantei DA. Din conturile firmelor lui Hayssam au plecat zeci de miliarde de lei vechi în conturile unor fundatii pentru campania electorala. Daca exista institutii si organe de ancheta abilitate si interesate sa afle adevarul sa vina sa le pun la dispozitie aceste date”, a precizat presedintele PSD Suceava.  

Acesta a mai spus ca o suma de aproximativ 7 miliarde de lei vechi, de la o firma de-a lui Hayssam din Suceava, a fost virata catre o singura fundatie din Bucuresti. Liderul PSD considera ca institutiile abilitate ar trebui sa verifice modul în care Hayssam a sponsorizat campania electorala a Aliantei D.A. fiind vorba de zeci de miliarde de lei vechi amintind de cazul sau când pentru distribuirea si tiparirea de carti prin intermediul Fundatiei Social-Culturale Armonia i s-a întocmit dosar penal.  „Daca mie mi se întocmesc dosare politice pentru editarea a doua carti, daca astazi, în mileniul trei se mai fac dosare politice si anchete pentru editarea de carti, cei care folosesc miliarde de lei din campanie direct sunt bine mersi pentru ca sunt într-o relatie buna cu omul care a dat banii”, a mai mentionat Gavril Mîrza.  

În replica, Biroul de presa al PDL Suceava a transmis un comunicat prin care recomanda „ziarele din 2005 în care se relatau încrengaturile de afaceri ale lui  Omar Hayssam cu Hrebenciuc, Mitrea etc. si o mega sponsorizare pe care acesta a facut-o pentru pufoaicele PSD cu inscriptia Adrian Nastase- Presedinte, din 2004, una din acelea pe care le purta cu mândrie si Catalin Nechifor”.


Intră acum și în grupul de