Fotbal : In prim plan „arbitrii”


Intră acum și în grupul de

În competitiile de fotbal organizate de AJF Suceava au activat în anul 2007 un numar de 102 arbitrii: Sebastian Gheorghe, arbitru divizionar A, Vasile Paduraru si Lilioara Gramada, arbitrii divizionari B, Vlad Ciobanu, Constantin Daliuc, Lucian Grigoras si Marius Suhar, componenti ai lotului C de arbitrii divizionari, precum si 95 de cavaleri ai fluierului judeteni (19 centrali, 51 asistenti si 25 de stagiari, reprezentând localitatile: Suceava- 53, Falticeni- 17, Siret- 14, Radauti- 5, Gura Humorului- 4, Vatra Dornei- 2).

Deasemenea, în urma examenului de absolvire a cursului de arbitrii, ce se va desfasura în data de 17. 02. 2008, se preconizeaza ca alte 25 de nume vor deveni de cavaleri ai fluierului. Comisia de examinare va fi compusa din: presedintele Comisiei Judetene a Arbitrilor- Gheorghe Stefanovici, vicepresedintele CJA si totodata sefului cursului de la Suceava- Sebastian Gheorghe precum si Pintea Nita, sef de curs la Falticeni.

Astfel, Comisia Judeteana a Arbitrilor Suceava se înscrie, alaturi de Comisia Centrala a Arbitrilor din cadrul FRF, în campania de împrospatare si selectare a loturilor de arbitrii, pentru face fata cerintelor campionatului atât la nivel national cât si judetean.

Presedintele CJA Suceava, Gheorghe Stefanovici a declarat: „În anul 2007 am avut satisfactia promovarii unui arbitru în lotul divizionar C, Lucian Grigoras. Cam putin, dar este un pas înainte. Din pacate, din motive de vârsta impuse de regulament, la sfârsitul anului si-a încheiat activitatea la nivelului Ligii a II-a, Vasile Paduraru din Gura Humorului, acesta ramânând ca arbitru divizionar la fotbalul de sala. Privita in ansamblu, activitatea arbitrilor pe parcursul anului trecut poate fi caracterizata drept buna, chiar daca au mai fost si unele sincope. Cei care au gresit insa, au fost sanctionati si pot spune ca 2007 a fost anul cu cele mai drastice masuri împotriva arbitrilor, atât financiare cât si în privinta retinerilor de la delegari. Pentru a corecta aceste greseli, CJA Suceava si-a propus sa înceapa pregatirea de iarna la jumatatea lunii ianuarie, urmând ca o luna mai târziu sa aiba loc cursul de instruire, ce va include testele fizice si teoretice .” 


Intră acum și în grupul de