Peste 600 tone de carne și preparate și peste 400 de tone de produse lactate, dar și peste 1.200 de hl de apă minerală, exportate în primul semestru din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

În primul semestru al anului au fost exportate în ţări ale Uniunii Europene 453 de tone de carne, 186 de tone de produse din carne, 21 de tone de lapte, 392 de tone de produse lactate şi 527 de subproduse de origine animală, respectiv piei de animale, a declarat directorul executiv al DSVSA Suceava, medicul veterinar Laurenţiu Leon Postolache.

Medicul veterinar sucevean a precizat că exporturile s-au realizat în ţări precum Grecia, Italia, Spania, Germania, Irlanda, Belgia, Olanda, Bulgaria, Franţa, Croaţia, Marea Britanie şi Cipru.

El a spus că în aceeaşi perioadă au fost exportate în ţări terţe, respectiv în Republica Moldova, Ucraina şi Serbia 48 de tone de carne, 38 de tone de produse din carne şi 111 tone de produse lactate.

Postolache a mai spus că în primul semestru al anului s-au importat în judeţul Suceava 260 de tone de carne din ţări ale Uniunii Europene, respectiv din Ungaria, Olanda, Germania, Spania, Polonia, Italia şi Belgia.

Leon Postolache (1)

În perioada menţionată s-au înregistrat exporturi de apă minerală plată-  606,5 hl şi apă minerală carbogazificată- 617,99 hl în Australia, Japonia, Emiratele Arabe Unite, a precizat directorul executiv al DSVSA Suceava.

Totodată, în semestrul I în judeţul Suceava s-au importat 18,7 tone de suc de  roşii, 19,5 tone de  mere, 10 tone de făină de grâu, 17,2 tone de struguri,  508,5 tone de ceapă, 25,1 tone de gem şi marmeladă, precum şi 799,5 tone de produse zaharoase, produse ce au fost importate din Republica Moldova, Belarus, Rusia, Ucraina. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de