Acasă Actualitate Prima ediţie a concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice va fi organizată...

Prima ediţie a concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice va fi organizată la Universitatea suceveană în perioada octombrie-noiembrie 2016


Intră acum și în grupul de

O primă ediţie a concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice CTF-USV 2016 va fi organizat în perioada octombrie-noiembrie 2016 de Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava împreună cu partenerii săi Safetech Inovation şi ASSIST Software

usv studenti concurs calculatoare (2)



Potrivit unui comunicat de presă al USV, concursul, organizat într-un format tip CTF (Capture The Flag), are în vedere “dezvoltarea de soluții de penetrare a unor bariere de securitate într-un mediu de comunicație delimitat, cu scopul descoperirii unor breșe electronice, dar și în identificarea soluțiilor și metodelor optime de protejare a informației împotriva accesului neautorizat”.

Sursa citată precizează că în cadrul competiţiei va fi testată creativitatea şi capacitatea echipelor de studenţi  de a utiliza cunoștințe tehnice specifice pentru a gestiona probleme concrete de securitate informațională.

“Obiectivul principal constă în stimularea interesului studenților pentru problematica securității cibernetice și evaluarea capacitații acestora, ca viitori specialiști, de a face faţă provocărilor de securitate informațională actuale”, se precizează în comunicatul de presă.

Concursul va fi organizat în două etape şi se va desfăşura între echipe formate  din cel mult patru studenți din ciclul de studii licență sau masterat.

“Concurenții se înregistrează electronic pentru participarea la prima etapă, de calificare, on-line. Un număr maximum 10 echipe finaliste participă ulterior la etapa finală, on-site, găzduită în laboratoarele Universității Suceava, etapă în care se va lucra într-un mediu cu acces controlat utilizând echipamente specifice și o infrastructură dedicată. Respectarea unor reguli competiționale stricte este obligatorie, echipele urmând a fi descalificate dacă inițiază penetrarea altor sisteme, atacuri informatice nejustificate sau desfășoară alte acțiuni în afara cadrului competițional”, se arată în comunicatul USV.

Juriul competiţiei va evalua rezultatele echipelor urmând să fie realizată o clasificare bazată pe rezultatele obținute, iar cele mai bune echipe vor fi premiate în timp ce  soluţiile dezvoltate de participanți vor fi prezentate public la finalul concursului.

Conform sursei citate înregistrarea concurenţilor este prevăzută pentru perioada16-21 octombrie 2016, etapa de calificare on-line va avea loc în intervalul 26-27 octombrie 2016, iar etapa on-site se va desfăşura în perioada 23-24 noiembrie 2016.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version