Spatiu de joaca inchis dupa ce o fetita de 8 ani s-a accidentat


Intră acum și în grupul de

Spatiul de joaca apartinând firmei DAVA LEX SRL Suceava a fost amendat cu 33.000 lei si închis temporar, dupa ce o fetita de 8 ani s-a accidentat. Inspectorul- sef adjunct al OJPC Suceava, Elena Oanea a precizat ca în incinta acestui spatiu se afla o saltea gonflabila care nu respecta conditiile de distanta fata de tavan si nici nu erau alte masuri de protectie ale copiilor cum ar fi tapetarea acestuia cu burete si plase laterale. „Fetita a sarit pe saltea, s-a lovit cu capul de tavan, impunându-se coaserea cu copci a ranii. Acestea au stat la baza formularii unei reclamatii pe care am cercetat-o imediat având în vedere gravitatea situatiei si necesitatea prevenirii altor accidente” a spus Elena Oanea.

Inspectorii OJPC Suceava au aplicat o amenda contraventionala de 30.000 lei (300 milioane de lei vechi) pentru neasigurarea unui serviciu de agrement sigur si o alta amenda contraventionala de 3.000 lei (30 milioane de lei vechi) pentru lipsa elementelor de informare ale clientilor -regulament privind conditiile de utilizare a obiectelor din dotare, în ce conditii si pâna la ce vârsta copiii pot veni neînsotiti.

Elena Oanea a mai precizat ca, s-a luat si o masura complementara, în sensul închiderii temporare, pe o perioada de pâna la 6 luni a unitatii respective, pâna la remedierea deficientelor constate si asigurarea securitatii utilizatorilor acestui serviciu. 


Intră acum și în grupul de