347 de candidaţi suceveni vor participa la proba scrisă a Examenului naţional de definitivare în învăţământ

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Cezar Anuţei, a declarat, luni, pentru News Bucovina că 347 de cadre didactice sucevene au fişele de înscriere validate pentru participarea la proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ.

definitivat

El a spus că probele scrise vor fi susţinute pentru 31 de discipline şi se vor desfăşura în data de 4 august 2016,  la centrul de examen ce este organizat la Colegiul Tehnic “Samoil Isopescu” din Suceava.

Anuţei a precizat că din cei 347 de candidaţi, 55 de candidaţi vor susţine proba scrisă la limba română, 39 la educaţie fizică, 50 – învăţători şi 35 – educatori, 28 – matematică, 23 la engleză, 14 la psihopedagogie specială, câte 12 la religie ortodoxă, respectiv la geografie, 10 la biologie, 9 la istorie, 8 la economie, 5 la franceză, 3 la fizică.

Potrivit Calendarului de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ 2015-2016, în data de 4 august este prevăzută susţinerea probei scrise, în data de 11 august vor fi afişate rezultatele, în intervalul 11-12 august sunt înregistrate contestaţiile care vor fi transmise centrelor de evaluare, în perioada 12-17 august este prevăzută soluţionarea contestaţiilor, iar pe 18 august vor fi afişate rezultatele finale.

Transmiterea tabelelor nominale cu candidaţii admişi către MENCŞ, precum şi validarea rezultatelor examenului printr-un ordin de ministru al Educaţiei Naţionale sunt prevăzute pentru perioada 17-30 august 2016.

De precizat este că în până în data de 17 iunie au fost efectuate inspecţiile la clasă pentru candidaţii încrişi la examenul de definitivat.

 

(Liliana Bujdei)