Casă din Gura Humorului incendiată intenționat în timp ce proprietarul dormea. Bărbatul a fost intoxicat cu fum


Intră acum și în grupul de

Un incendiu provocat intenționat a cuprins în noaptea de luni spre marți o gospodărie din orașul Gura Humorului, proprietarul fiind trezit din somn și scos din casă de vecinii care au alertat pompierii.

Purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, a declarat că pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului au intervenit cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din oraşul Gura Humorului.

”La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau în interiorul unei camere de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la anexele gospodăreşti.

Proprietarul dormea şi a fost trezit şi scos din casă de către vecini, care au şi anunţat evenimentul la 112. Apoi, după sosirea salvatorilor, bărbatul în vârstă de 48 de ani a fost preluat de echipajul SMURD, deoarece a suferit o uşoară intoxicaţie cu fum. După ce i s-a acordat primul ajutor medical, acesta şi-a revenit şi a refuzat transportul la spital”, a arătat Găleată, precizând că incendiul, anunțat prin 112 la ora 0:37, a fost lichidat la ora 1:15.

incendiu Gura Humorului (2)

Potrivit lui Găleată, în urma incendiului, au ars bunurile din interiorul camerei, pe o suprafaţă de aproximativ 10 metri pătraţi (obiecte de mobilier, apartură electrocasnică, materiale textile şi altele). S-au degradat pereţii şi tavanul locuinţei pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, precum şi tâmplărie din lemn (o uşă și o fereastră).

”Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, adăugând că pompierii militari au salvat casa şi anexele gospodăreşti. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de