Jandarmii montani de la Campulung Moldovenesc au recuperat un tulcean ratacit


Intră acum și în grupul de

Jandarmii din cadrul Postului Montan Câmpulung Moldovenesc au recuperat în noaptea de duminica spre luni, în jurul orelor 00:30 un turist ratacit. Potrivit unui comunicat transmis de purtatorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Suceava, locotenentul Bogdan Cornaci, jandarmii din cadrul Postului Montan Câmpulung Moldovenesc au fost sesizati prin intermediul Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 despre faptul ca un barbat a solicitat ajutor dupa ce s-a ratacit pe traseul Câmpulung Moldovenesc – Schitul Rarau.

„Împreuna cu lucratorii Salvamont din localitate, jandarmii au intervenit pentru salvarea acestuia, reusind sa-l gaseasca dupa aproximativ o ora de cautare. Persoana ratacita, B. Ion, de 40 ani, cu domiciliul în judetul Tulcea, a fost condusa la Schitul Pojorâta, unde era cazata” precizeaza purtatorul de cuvânt al IJJ Suceava.

Jandarmii montani sfatuiesc turistii sa urmeze numai traseele care prezinta un risc redus de producere a accidentelor, sa nu plece singuri la drum si sa nu se abata de la traseele marcate. „În caz ca întâmpina dificultati, acestia pot apela numarul de telefon al Jandarmeriei Române – 956 sau numarul unic de urgente – 112” mai mentioneaza locotenentul Cornaci. 


Intră acum și în grupul de