Dezbaterea publica a proiectelor de Legi ale Educatiei, la Suceava este programata pe 30 ianuarie


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a initiat de la începutul acestei saptamâni, prin intermediul celor 42 de inspectorate scolare judetene/ al municipiului Bucuresti, dezbaterea publica a proiectelor de Legi ale Educatiei.

Sunt invitati sa participe reprezentantii primariilor/consiliilor locale, prefecturilor, sindicatelor, organizatiilor neguvernamentale, parinti, elevi, mass-media si orice alti reprezentanti ai societatii civile. Fiecare dintre participanti îsi poate prezenta punctul de vedere si propunerile referitoare la proiectele privind Legea Învatamântului Preuniversitar si Statutul Personalului Didactic. Toate ideile vor fi analizate, centralizate si transmise ministerului de catre inspectorate. Pachetul de Legi ale Educatiei este un document perfectibil, realizat prin consultarea permanenta si directa a MECT cu reprezentantii sindicatelor din învatamântul preuniversitar si superior, cu federatiile studentesti, rectori. Acesta a fost asumat integral de toti factorii implicati în definitivarea lui.

În acest context, subsecretarul de stat în Ministerul Educatiei, Svetlana Preoteasa, vine la Suceava pe data de 30 ianuarie sa prezinte modificarile propuse în proiectele de Legi ale Educatiei. Actiunea va avea loc la Scoala Crestina Filadelfia, unde sunt asteptati, în principal directori din 294 unitati scolare.

Adjunctul ISJ Suceava, Daniel Hrenciuc precizeaza ca orice initiativa ce vine din partea societatii – elevi, parinti, profesori, parlamentari, ONG-uri – este benefica, pentru ca care sanse sa se regaseasca în legea care se va afla în dezbaterea Parlamentului luna viitoare. „Noi vom prezenta noutatile si vom solicita propuneri pe care le vom centraliza si trimite Ministerului. Sugestii se pot face si pe site-ul ISJ Suceava, pe adresa de e-mail [email protected], pe forumul dedicat special discutarii acestora sau, în scris, pe adresa Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului”, a mai spus Hrenciuc. 


Intră acum și în grupul de