Formatiunile politice sucevene stau cu ochii pe Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Purtatorul de cuvânt al organizatiei judetene Suceava a PD-L, deputatul Romica Andreica a anuntat joi, ca „nu au existat nici un fel de negocieri” cu actualul primar al Sucevei, Ion Lungu (PNL) în vederea trecerii acestuia la PD-L si ca în momentul de fata „nu sunt discutii cu primarul pe acest subiect”. Romica Andreica a încercat în felul acesta sa raspunda zvonurilor conform carora Ion Lungu este dorit foarte tare în „ograda” PD-L. „Nu cred sa se fi purtat negocieri cu domnul Lungu. Stiu însa ca acum acest subiect nu este de actualitate”, a mai spus deputatul într-o conferinta de presa.

Cu toate acestea Romica Andreica a tinut sa precizeze ca PD-L este în cautarea unui candidat bun pentru Primaria Suceava, unul care sa fie „o persoana responsabila si care sa corespunda din punct de vedere al popularitatii si seriozitatii, acestui post”.  

Pe de alta parte fostul presedinte al organizatiei municipale Suceava a PD, Niculai Barba, actual vicepresedinte al organizatiei judetene a PD-L nu a mai fost la fel de acid la adresa administratiei Ion Lungu, schimbând total moneda. Niculai Barba a refuzat sa raspunda în aceeasi conferinta de presa avalansei de întrebari legate de proiectele sale de gen „anti-administratia” Lungu. Niculai Barba a vorbit joi, pentru prima data de „administratia liberala a Sucevei”. De altfel nici Romica Andreica si nici Niculai Barba nu au avut de facut nici un repros la adresa primarului liberal al Sucevei.

Totusi, lideri la vârf din partid vorbesc deja despre „o mare surpriza la Suceava” si nu exclud ca aceasta sa fie chiar Ion Lungu.  

Interesant este faptul ca toate celelalte formatiuni politice sucevene stau „la mâna” lui Ion Lungu în sensul ca nu pot sa-si definitiveze listele si sa-si anunte candidatii de la Suceava pâna când Ion Lungu nu va anunta ce are de gând sa faca. PSD si  PNL sunt în momentul de fata în „off-said” deoarece nu-si pot scoate la bataie candidatii pâna când nu stiu ce face principalul actor. Cum Ion Lungu detine peste 60 la suta din intentia de vot a sucevenilor, conform ultimului sondaj de opinie realizat la nivelul municipiului resedinta de judet, miscarile acestuia sunt extrem de importante. Ramâne de vazut însa care va fi reactia sucevenilor în cazul când primarul va „trada” PNL si va trece la PD-L.  Pe de alta parte este de asteptat si reactia PSD si PNL la acest posibil eveniment, reactii care ar putea sa dea batai de cap serioase atât lui Ion Lungu cât si PD-L. 


Intră acum și în grupul de