CJ doreste o asociere judeteana pentru realizarea alimentarii cu apa si sistemelor de canalizare in toate localitatile


Intră acum și în grupul de

Pentru ca în toate localitatile judetului sa se realizeze proiecte de alimentare cu apa si canalizare Consiliul Judetean Suceava propune administratiilor locale din judet sa se constituie într-o asociatie care sa coordoneze aceasta activitate. Seful administratiei judetene sucevene, Gavril Mîrza, a declarat, joi, într-o conferinta de presa, ca propune ca asociatia constituita din administratiile locale care beneficiaza de programul SAMTID de reabilitare a sistemelor de apa si canal din localitatile urbane sa se largeasca incluzând si primariile din mediul rural.

Din cele 114 localitati ale judetului, în 58 sunt alimentari cu apa, dar nu toate au si sisteme de canalizare.

Presedintele CJ Suceava a spus ca aceasta asociatie va avea rolul de a stabili un operator regional în acest domeniu, va stabili tarifele si va coordona întreaga activitate de apa-canal din judet.

Gavril Mîrza a mentionat ca primarilor din mediul rural li se va prezenta aceasta propunere de asociere dupa care acestia vor trebui sa o supuna dezbaterii în consiliile locale. De asemenea, vor fi prezentate si oportunitatile unor proiecte cu fonduri ale Uniunii Europene pentru finantarea acestor investitii astfel încât în urmatorii doi-trei ani sa fie realizate astfel de retele de apa si canal în cât mai multe localitati sucevene. 


Intră acum și în grupul de