Fostul sef al ISU „Bucovina” a dat alcooltestul „peste cap” dupa ce a fost depistat baut la volan


Intră acum și în grupul de

Fostul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava, si actual consilier pe probleme de situatii de urgenta în cadrul Consiliului Judetean Suceava, colonel în rezerva, Eugen Gaitan s-a ales cu dosar penal dupa ce a condus sub influenta bauturilor alcoolice. Dorind sa ofere o imagine asupra starii de betie în care se afla, martorii au spus mai în gluma, mai în serios, ca îmbibatia alcoolica era atât de mare încât depasea puterea de înregistrare a alcooltestului, dându-l peste cap, fiind înregistrata „eroare” de trei ori.     

Potrivit IPJ Suceava joi, în jurul orei 18.35, lucratorii Postului de Politie Patrauti au fost sesizati despre faptul ca pe D.N. 2, doua persoane au blocat în trafic pe conducatorul unui autoturism Dacia Logan, întrucât acesta se afla în stare de ebrietate. Din declaratiile martorilor a rezultat ca G. Eugen, în vârsta de 57 ani, din municipiul Suceava se afla la volanul autoturismului blocat  si datorita starii avansate de ebrietate nu a putut fi testat cu aparatul etilotest. Din acest motiv soferul a fost condus la Spitalul Judetean Suceava unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mai exact, la iesire din Suceava pe drumul spre Radauti, în zona Patrauti, doi barbati ce se aflau într-un autoturism au observat ca masina din fata lor „mergea pe toate sensurile”. Martorii au depasit Dacia Logan si au oprit în fata ei, au coborât si au încercat sa vorbeasca cu soferul. Dupa ce au vazut ca acesta era foarte beat, au luat cheile din contact si au sunat la 112, la fata locului sosind imediat o patrula de la Postul de Politie Patrauti. 


Intră acum și în grupul de