Din teribilism, sase minori beti au profanat cimitirul din Radauti


Intră acum și în grupul de

Dupa ce s-au îmbatat bine, un numar de sase minori din municipiul Radauti si-au masurat curajul, distrugând nu mai putin de 58 de cruci din lemn din cimitirul din localitate. Potrivit Inspectoratului de Politie Judetean Suceava, sâmbata dimineata, la ora 09.00, Politia Municipiului Radauti a fost sesizata de un muncitor cu atributii de întretinere la Cimitirul Central din localitate, despre faptul ca mai multe cruci au fost rupte. IPJ Suceava precizeaza ca proprietarul cimitirului este Primaria Municipiului Radauti, iar atributiile de paza erau date Politiei Comunitare, dar, care motivând insuficienta personalului, în noaptea de vineri spre sâmbata nu au avut asigurata paza.

Politistii radauteni au demarat ancheta astfel ca, autorii, au fost identificati, toti fiind minori din localitate: U.D., C.A. -ambii de 14 ani, I.M., M.V., C.R. -toti trei având vârsta de 15 ani si C.C. în vârsta de 16 ani.

„Din cercetari a rezultat ca minorii au distrus 58 de cruci din lemn pe fondul consumului de alcool si al teribilismului, nefiind membrii vreunei grupari sataniste” precizeaza IPJ Suceava, în acest caz fiind întocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de profanare de morminte.

Acesta este al doilea caz de profanare înregistrat în judetul Suceava, în ultima perioada. Astfel, o pensionara din orasul Siret s-a ales cu dosar penal pentru profanare de morminte, dupa ce a fost prinsa furând cruci din cimitirul greco-catolic din localitate.

Aceasta a fost prinsa în urma cu doua saptamâni dupa o luna de cautari. Ea a furat de trei ori crucea de pe acelasi mormânt. Paul S., în vârsta de 30 de ani, din Siret a reclamat la Politie ca persoane necunoscute au furat crucea din lemn de pe mormântul mamei sale. Dupa ce, si cea de-a doua cruce a fost furata, desi în cimitir erau sute de cruci de lemn, politistii au luat o noua cruce din lemn pe care au dat cu praf criminalistic -care nu poate fi observat cu ochiul liber si au pus-o la mormântul mamei reclamantului.

La disparitia celei de a treia cruci, politistii au adus la sediul Politiei Siret toate persoanele aflate pe lista suspectilor în acest caz, printre care si o fosta profesoara, Greti C., în vârsta de 57 de ani, pensionara. În timpul verificarilor pensionara a fost gasita pe mâini cu praf de culoare fluorescenta, aceasta recunoscând ca a luat crucile din lemn, si a motivat ca în acel mormânt se afla corpul neînsufletit al unui copil nebotezat, care nu merita sa aiba cruce la capatâi. Fiind cunoscuta cu antecedente psihice, politistii au internat-o în Spitalul de Psihiatrie din Siret, pentru a fi expertizata psihiatric. 


Intră acum și în grupul de