Incendiu izbucnit în podul unui bloc de locuințe din Suceava din cauza unei instalații de iluminat improvizată

Un incendiu s-a produs, luni seara, în podul unui bloc de locuințe de pe strada Gavril Tudoraș din municipiul Suceava, iar militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor, ardeau mocnit materiale combustibile din interiorul podului şi exista pericolul de propagare la întreaga mansardă.

Datorită observării şi anunţării în fază incipientă, dar şi a intervenţiei prompte a salvatorilor, incendiul a fost localizat şi lichidat înainte ca flăcările să cuprindă tot acoperişul blocului, cu consecinţele de rigoare.

În incendiu au ars elemente de construcţie din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 5 metri pătraţi şi s-au degradat astereala din lemn şi învelitoarea din azbociment, pe aceeaşi suprafaţă.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric ce alimenta o instalaţie de iluminat improvizată.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava
FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava – Arhiva

ISU Suceava face un apel către asociaţiile de proprietari pentru verificarea spaţiilor comune din blocurile de locuinţe, în ceea ce priveşte riscurile generate de instalaţiile utilitare, dar şi viabilitatea căilor de evacuare în cazul producerii unei situaţii de urgenţă. (N.B.)