Patru comune sucevene nu au încă medici de familie, asiguraţii înscriindu-se pe listele medicilor de familie din comunele învecinate


Intră acum și în grupul de

Preşedintele director general al CAS Suceava, economist Cristi Bleorţu, a declarat, pentru News Bucovina că în comunele Crucea, Cârlibaba, Coşna şi Poieni-Solca nu sunt medici de familie, iar cetăţenii din aceste comune s-au înscris pe listele altor medici din comunele învecinate.

Bleorţu a spus că în comuna Cârlibaba nu există medic din familie din primăvara acestui an, comuna Poieni-Solca este recent înfiinţată, iar asiguraţii sunt înscrişi pe listele medicilor de familie din Solca sau din Arbore, în timp ce în Crucea şi Coşna nici un medic de familie nu şi-a exprimat intenţia de a deschide un cabinet medical în ultimii doi-trei ani.

El a mai spus că în comuna Cârlibaba sunt 1700 de asiguraţi, în Coşna- 1450 de asiguraţi, în Poieni-Solca- 1600 de asiguraţi, iar în Crucea-1800.

Preşedintele director general a subliniat că o situaţie mai dificilă se înregistrează în comunele din zona de munte, respectiv în Crucea, Cârlibaba şi Coşna, întrucât distanţa între localităţi este mai mare, însă cetăţenii se adresează medicilor de familie din comunele învecinate.

Cristi Bleortu (1)

Întrebat dacă spitalele au ocupat normativul de personal, respectiv posturile de medici de diferite specialităţi,  Bleorţu a spus că dacă nu ar avea asigurat măcar numărul minim de personal nu ar putea intra în relaţii contractuale cu CAS Suceava. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de