Două BMW-uri cu țigări de contrabandă, depistate în Vama Siret. Pachetele erau ascunse în airbag, spătarele scaunelor, cotiere și semiaripi

Două autoturisme marca BMW în care erau ascunse 770 de pachete de ţigări de contrabandă au fost depistate, miercuri dimineață, în Vama Siret.

Pachetele au fost descoperite în airbag, spătarele scaunelor, cotiere și în semiaripile mașinilor.

tigari spatare scaune

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comiar-șef Ilie Poroch Serițan, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul PTF Siret, jud. Suceava, au depistat, pe sensul de intrare în ţară, două autoturisme, marca BMW, care transportau 770 pachete ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.

”În primul autoturism, ţigările erau ascunse în spătarele scaunelor, în cotiere şi în două spaţii special amenajate în semiaripile faţă ale unui autoturism, iar în cel de-al doilea într-un spaţiu special amenajat în airbag.

Conducătorii auto, în vârstă de 25 de ani, ambii cetăţeni ucraineni, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 5.000 lei fiecare, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 1.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării”, a declarat Poroch-Serițan.

 El a precizat că cele două autoturisme marca BMW, în valoare de 25.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, deoarece aveau spaţii special amenajate pentru transportul ţigărilor.

tigari contrabanda (2)

De asemenea, polițiștii de frontieră au luat față de cei doi cetățeni ucraineni măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 10 august 2016, a mai menționat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava.

tigari contrabanda (1)