Remarca lui Bernicu “tine de caracterul omului si de cei sapte ani de-acasa”, spune viceprimarul Marian Ionescu


Intră acum și în grupul de

În interviul publicat on-line în editia de luni, Dumitru Bernicu, directorul LPS Suceava, a afirmat ca “atunci când dl Ionescu era primar, îmi era foarte greu sa ajung la el, el te primea si aproba tot, iar când ajungeai acasa – nimic, niciun rezultat”. Directorul LPS a facut astfel o comparatie referitoare la comunicarea pe care a avut-o cu fostul edil al Sucevei fata cea pe care o are, acum, cu primarul Ion Lungu.  

În replica, Marian Ionescu a tinut sa lamureasca unele aspecte cu privire la remarca directorului LPS.

“As vrea ca tot ce va declar acum sa fie ca un raspuns pentru dl Bernicu de la LPS, în legatura cu ce a declarat în interviul, de luni. Nu mi se pare corect ca,  dupa 4 ani de zile,  dupa ceea ce s-a întâmplat în perioada 2000-2004, atât timp cât eu am fost primar, sa  vina dl Bernicu si sa spuna niste neadevaruri. Asta tine de caracterul omului si de cei sapte ani de-acasa. Multi s-ar putea sa avem 1,2,3, pâna la cei 7 ani de-acasa…

Neadevarurile sunt legate de faptul ca în perioada 2000-2004 erau alte legi, iar dl director Bernicu ar trebui sa nu uite si sa recunoasca faptul ca în perioada mandatului meu si al PSD s-a finalizat actuala sala de sport. Poate îsi aduce aminte sau va arata un clip din momentul în care s-a taiat panglica la sala de sport de la LPS, dupa ce societatea dlui Muha a finalizat lucrarile.

Si apoi sa nu uitam ca în mandatul acela s-au primit bani de la Guvern si, bineînteles, de la Consiliul Local, atât cât era prevazut în buget si cât se putea da.

Raspunsul meu este mai mult pe linie de competenta si de bun simt. Adica nu venim dupa patru ani de zile sa spunem asemenea lucruri. Probabil, daca eram acum în functia de primar, ma peria si pe mine dl Bernicu.

Daca ajungea la mine mai greu sau mai usor e de fata secretara care era si atunci, în mandatul meu si este si acum în mandatul dlui Lungu, e vorba de dna Popa. Ea este martor. Nu poate sa spuna dl director ca nu a fost primit de catre mine. Poate nu-si mai aduce aminte. Asta e problema lui!

Ma repet si spun  ca altfel erau legile atunci si altfel sunt acum. Consiliul Local da banii, nu Primaria. Banii pentru Universitate si pentru scoli se dau în functie de prioritati, iar echipele de handbal si de fotbal sunt în parteneriat cu Consiliul Local, ori atunci nu era înca legea sportului în vigoare.

Nu aveam cum sa dam 7 miliarde pentru sala de sport atunci, pentru ca erau alte prioritati, de ce sa nu recunoastem. Sa va arate dl director ce s-a facut în perioada 1996-2000 si ce s-a facut în 2000-2004 si sa nu mai umble cu minciuni. Nu spun eu ca am “darâmat munti”, dar nici nu trebuie sa dea cu noroi. Nu era bugetul meu, nu erau banii mei. Atât s-a aprobat! Nu ca nu am vrut eu.

Am citit cu atentie interviul si am vazut ca a facut la fel si cu dl Lungu. Mai întâi spune ca nu este multumit si dupa aceea îl lauda. Nu mi se pare loial ceea ce se întâmpla. Eu nu am nimic cu dl Bernicu! Ceea ce s-a întâmplat în perioada mandatului meu si al PSD nu dl Bernicu trebuie sa analizeze, ci electoratul. Doar electoratul decide daca am facut bine sau nu.

Eu nu mai sunt în politica, dar totusi acest atac ar putea sa aiba si o nuanta politica. De ce nu a venit  dl Bernicu, care e de 15 ani director acolo la LPS,  sa spuna aceasta remarca  în acesti trei ani? Dumnealui ce-a facut în acesti 15 ani? De ce nu a spus asta în 2005, 2006, 2007?  S-a trezit acum în 2008!…

Indiferent de comparatia între mandatul lui Ionescu si mandatul lui Lungu, pâna la urma în finalul interviului el îl perie pe dl Lungu. La început spune ca e nemultumit ca n-a primit bani si deodata îl perie pe dl Lungu – în 5 minute se urca în masina si vine la primar si îi da bani – , poate îi da bani cu sacosa!

Eu cred ca este cu nuanta politica aceasta remarca, însa eu nu mai fac politica, sunt independent acum si cred ca a gresit dl Bernicu prin ceea ce afirmat. Puteti sa-i luati o declaratie dnei Popa, care este secretara. Nu prea venea dl Bernicu la mine, eu nu puteam sa-i spun sa se urce în masina si în 5 minute sa fie la mine. El este membru PD, acu e la PD-L probabil, nu mi se pare corect sa vorbeasca acum, când putea sa spuna mai demult. Nu eram închis într-o încapere de sticla si de aceea nu avea dl Bernicu acces la mine. Ne aducem aminte dupa 7 ani? De ce a ramas director atâtia ani de zile? Întrebati-l pe Virginel Iordache, sa va spuna el când era inspector cum se dadea Bernicu binisor pe lânga el! Cucuri din astea stim si noi! Eu nu am nimic cu el. E prea mic dl Bernicu ca sa am ceva cu el. Ce treaba are el cu mine?”, si-a încheiat declaratia Marian Ionescu.


Intră acum și în grupul de