Polițiștii suceveni au aplicat peste o mie de amenzi și au reținut zeci de permise de conducere, în weekendul prelungit de Sfânta Maria


Intră acum și în grupul de

Zeci de șoferi au fost lăsați fără permis de conducere și peste o mie de amenzi au fost aplicate de polițiștii suceveni pe perioada minivacanței prilejuite de Sărbătoare Adormirii Maicii Domnului.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, având în vedere  fluxul sporit de persoane  înregistrat în locurile publice în această perioadă şi în Ziua de Sfânta Maria, poliţiştii suceveni au acţionat cu efective sporite pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale. De asemenea,  zilnic, în perioada 12 – 15 august 2016, peste 50 de poliţişti rutieri au acţionat pe drumurile publice pentru prevenirea accidentelor rutiere cu cele 12 aparate radar din dotare dar şi pentru asigurarea fluidizării traficului şi pentru organizarea unor activităţi specifice asociate evenimentelor cultural – religioase.

”Prezenţa sporită şi activă în teren  este evidenţiată şi de rezultatele obţinute, pe lângă activităţile preventive ce au dus la o gestionare eficientă a situaţiei operative, fiind preîntâmpinate la timp evenimentele negative prin aplicarea de sancţiuni contravenţionale sau întocmirea de dosare penale”, arată sursa citată.

IPJ Suceava precizează că în cele trei zile au fost aplicate peste 1000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 320.310 lei.

politia rutiera control (2)

Totodată, au fost constatate 26 de infracţiuni, 15 autori fiind prinşi în flagrant. Au fost cercetate penal 71 de persoane pentru săvârşirea unor infracţiuni, faţă de trei suspecţi dispunându-se reţinerea şi introducerea în arestul IPJ Suceava.

”Siguranţa rutieră a reprezentat şi în această perioadă o prioritate pentru poliţiştii suceveni. În cadrul acţiunilor desfăşurate au fost reţinute 52 de permise de conducere şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare”, menționează sursa citată.

De asemenea, poliţiştii au intervenit în perioada de referinţă la 232 de evenimente, prin măsurile luate şi activităţile desfăşurate asigurând derularea  în condiţii de siguranţă a Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

Exemplificăm alăturat câteva cazuri de încălcare a legislaţiei rutiere sancţionate cu fermitate de poliţişti, fiind întocmite dosare penale în toate situaţiile:

Duminică, la ora 02.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe un drum comunal de raza localității Marginea, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 24 de ani, care se deplasa din direcția DN 2E.

 Cu ocazia verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că, tânărul posedă permis de conducere provizoriu, valabil doar pe teritoriul Marii Britanii.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere, valabil pe teritoriul României.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Luni, în jurul orei 21.10, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control la intersecția DN 2E cu DN 2H, autoturismul condus de un bărbat de 37 de ani, din orașul Vicovu de Sus.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Tot luni, în jurul orei 18.00, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe strada Iacob Zadik din municipiul Rădăuți, autoturismul condus de un bărbat, de 34 ani, din orașul Vicovu de Sus, care a declarat faptul că, nu are asupra sa nici un document și nu posedă permis de conducere.

 În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatta faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Luni, ora 23.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, a oprit pentru control pe raza comunei Cacica autoturismul de un tânăr, de 25 ani, din județul Bacău.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 


Intră acum și în grupul de