Premierul Tariceanu in vizita oficiala la Praga


Intră acum și în grupul de

 

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a efectuat marti, 22 ianuarie, o vizita oficiala la Praga. Agenda vizitei include convorbiri cu omologul sau ceh, Mirek Topolánek, si primirea la presedintele Republicii Cehe, Vaclav Klaus.

Cei doi prim-ministri au asistat, dupa convorbirile oficiale, la ceremonia de semnare a doua documente care completeaza cadrul juridic bilateral: forma actualizata a Protocolului pentru amendarea Acordului dintre Guvernul României si Guvernul Republicii Cehe pentru promovarea si protejarea reciproca a investitiilor si Protocolul de cooperare interministeriala în domeniul educatiei.

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu si primul-ministru Mirek Topolánek au participat si la deschiderea lucrarilor Forumului oamenilor de afaceri din cele doua tari, cu tema „Republica Ceha si România, parteneri în UE”.

„Unul dintre obiectivele noastre este consolidarea relatiilor de parteneriat bilateral româno-ceh, în special în domeniul economic si îmi exprim încrederea ca Forumul de afaceri organizat cu ocazia vizitei va contribui la stimularea relatiilor economice si a investitiilor reciproce”, a declarat premierul Calin Popescu-Tariceanu.

Delegatia oficiala, din care a facut parte si ministrul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii liberale, Ovidiu Silaghi, a fost însotita si de o delegatie de oameni de afaceri, care a participat la forumul economic.


Intră acum și în grupul de