Romania a predat presedintia Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR)


Intră acum și în grupul de

În cadrul unei ceremonii oficiale, luni, la Viena, delegatia româna a predat Presedintia ICPDR catre delegatia Republicii Serbia, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului. În calitate de presedinte ICPDR pentru mandatul 2007, secretarul de stat în Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Lucia Ana Varga a transferat presedintia catre ministrul sârb al mediului, Sasa Dragin.

În conformitate cu prevederile Conventiei pentru protectia fluviului Dunarea, presedintia este detinuta timp de un an, prin rotatie, de catre statele si organizatiile care sunt parti la conventie. În anul 2007, acest rol i-a revenit României.

Având în vedere importanta întâlnirii în contextul cooperarii regionale în domeniul gospodaririi apelor, secretarul de stat Lucia Ana Varga a precizat: „Presedintia ICPDR în 2007 a fost o adevarata încercare pentru România dat fiind faptul ca s-a sincronizat cu primul an al tarii noastre în calitate de membru al Uniunii Europene. Rezultatele arata faptul ca România si-a îndeplinit toate obiectivele propuse la preluarea presedintiei, si mai mult decât atât, a facut reale eforturi în ceea ce priveste implementarea Directivei Cadru pentru Apa. Pentru mine, Presedintia ICPDR a fost o onoare si o experienta pe care nu am sa o uit niciodata ”.

În cadrul întâlnirii, delegatia româna a prezentat modul în care au fost îndeplinite prioritatile pe care România si le-a asumat la preluarea presedintiei. În acest sens, a fost prezentata întâlnirea ministrilor mediului din bazinul Dunarii si regiunea Marii Negre, expeditia comuna de evaluare a calitatii apei Dunarii (JDS 2), implementarea Directivei cadru pentru Apa, promovarea proiectului dedicat realizarii hartilor de risc la inundatii si, de asemenea, s-a prezentat si propunerea unui parteneriat cu mediul de afaceri din bazinul Dunarii.

Totodata, secretarul de stat a exprimat disponibilitatea României de a sprijini noua Presedintie ICPDR în vederea continuarii bunei colaborari între statele membre ICPDR.


Intră acum și în grupul de