Ministrul Justitiei crede ca presedintele Basescu a incurcat expresia „abuz in serviciu” cu „exces de zel”


Intră acum și în grupul de

Ministrului interimar de la Justitie, Teodor Melescanu declara ca disputa pe tema celor opt dosare a fost politizata excesiv. Teodor Melescanu considera ca nu poate fi acuzat de abuz în serviciu în ceea ce priveste dosarele demnitarilor. Acesta spune ca prin retrimiterea documentelor la Cotroceni nu a facut decât sa respecte legea. „În ceea ce priveste afirmatia domnului Basescu, eu am înteles ca dumnealui a vrut probabil sa spuna ca dau dovada de exces de zel…

Eu cam asa interpretez. Eu personal înteleg ca atunci când este vorba de Justitie niciodata nu poti sa fii acuzat ca dai dovada de exces de zel”, a declarat Teodor Melescanu. Vicepresedintele PNL se declara un sustinator al Noricai Nicolai pentru Justitie si spune ca, din punctul sau de vedere, nu exista impedimente pentru titularizarea acesteia.  
 
Mai mult, Teodor Melescanu mentioneaza ca numirea unui interimar la Justitie a fost o decizie proasta în conditiile în care este nevoie de o persoana care se rezolve cât mai rapid problemele sistemului. „Consider ca interimatul este o solutie proasta, pentru ca avem nevoie de un ministru care sa se ocupe cu toata energia de problemele Justitiei. Oricum, recunosc ca este o situatie mai putin proasta decât aceea de a nu avea pe nimeni la Justitie”, spune Teodor Melescanu. 
Acesta a mai precizat ca în cursul zilei de marti consilierii din ministerul Justitiei îi vor propune o solutie pentru iesirea din criza.


Intră acum și în grupul de