Flutur: Nu e mai mare nerușinare decât să vorbești ca mâțul care astupă gunoiul despre ceva ce nu ai făcut


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Flutur sustine o conferinta de presa la Consiliul Judetean Suceava.

Gheorghe Flutur (5)

”Ieri, m-am intalnit la Vama Siret cu presedintele Regiunii Cernauti si cu guvernatorul pentru deblocarea unor proiecte si pregatirea unei sedinte comune.

Dorim din tot sufletul sa deschidem PTF de la Vicovu de Sus. Fiind pe partea ucraineana blocat proiectul, am cerut deblocarea lui.

Am profitat de faptul ca azi, la Cernauti, e o intalnire a reprezentantilor vamilor din Romania si Ucraina si l-am invitat pe seful Vamilor din Romania la discutii pe acest subiect, pe care il poate deschide oficial in discutiile de acolo.

Am discutat cu ministrul Finantelor despre modernizarea Vamii Siret. Asa cum arata acum, punctul de trecere a frontierei nu e european. E un PTF ramas in urma.

Am convenit ca sedinta comuna Suceava-Cernauti sa aiba loc in octombrie, undeva la jumatatea lunii, la Cernauti. Partea ucraineana a venit cu cateva propuneri si am convenit asupra a opt puncte pe care sa le discutam. Probleme de sanatate, si voi cere Spitalului Judetean sa ia legatura cu ei ca sa pregatim temele, invatamantul universitar, infrastructura, reluarea demersurilor cu o scrisoare comuna privind modernizarea drumului de la Cernauti la Bucuresti, ecologie și turism.

Discutam de zonele de frontiera pentru ca avem Siret – granita comuna, raul Suceava cu torentii si inundatiile.

Partea ucraineana ne-a cerut modele si idei de descentralizare si sa venim cu experienta noastra, chiar si cea financiara.

Dezvoltarea regionala si proiecte regionale pe termen lung. Sunt mai multe domenii unde ne pregatim sa avem o abordare comuna, si ma refer la drumuri.

Am convenit cu Camerele de Comert sa avem un schimb de experienta si un prim grup de oameni de afaceri va veni in judet la discutii si sa viziteze companii.

Am cerut sprijin pentru curse Cernauti- Suceava pentru pasagerii pentru cursele internationale de pe Salca. Am cerut sprijinul partii ucrainene.

Am vazut comentarii despre centura si nu o sa-i permit nimanui din categoria neputinciosilor care timp de patru ani nu au facut nimic sa vorbeasca despre asta. Macar sa taca. Nu e mai mare nerusinare decat sa vorbesti ca matul care astupa gunoiul despre ceva ce nu ai facut. Marele castig e ca s-a obtinut aprobarea pe fondurile europene.

Eu inteleg sa se ridice stacheta pentru Flutur, pentru ca s-a vazut ca pot duce. Ce depinde de mine fac. Imi fixeaza adversarii politici termene? Toate demersurile mele s-au intamplat dupa ce am devenit presedinte. Fizic e nevoie de timp ca sa termin soseaua si sunt lucuri care se intampla.

Am vazut ca e un subiect al celor care nu au facut nimc. Cum un alt subiect al neputinciosilor e cel legat de acest regretabil incident cu un ghid turistic.

Ce vad? Ca tot cei care trebuiau sa coordoneze actiunile au abgarul ridicat. Sa taca si ii asigur ca vom gasi solutii. Exista si ghiduri corecte in Bucovina.

Cat voi fi presedinte, voi ghida CJ ca sa vina turistii aici si nu sa plece. Sa nu faca neputinciosii conferinte de presa pe aceste teme. Sa se uite in oglinda ca sunt comici si chiar uneori tragici.”


Intră acum și în grupul de