Fotbal : Arbitrii – la „examenul de promovare”


Intră acum și în grupul de

În conformitate cu „Regulamentul de Organizare si Desfasurare a Activitatii Arbitrilor”, arbitrii stagiari care au minim 6 luni vechime în categoria „stagiar”, au arbitrat cel putin 10 jocuri, participa cu regularitate la sedintele de pregatire, nu au suferit sanctiuni pentru neprezentare la jocuri si au acceptul si recomandarea Comisiei Judetene a Arbitrilor Suceava, se pot înscrie la concursul de promovare în categoria a II-a.

Presedintele CJA, Gheorghe Stefanovici, a spus ca arbitrii care au dreptul sa participe la examenul de promovare în categoria a II-a, examen care se va tine odata cu cursul de instruire al arbitrilor din judetul Suceava de la sfârsitul lunii februarie 2008 la Suceava, sunt: Gramada Ilie – Suceava, Hrisca Aurel – Suceava, Libenciuc Alexandru – Suceava, Nemesniciuc Sorin – Suceava, Podariu Razvan – Suceava, Tîmpescu Ionut – Suceava, Zara Dinu – Suceava, Ailenei Andrei – Falticeni, Gogonel Iulian – Falticeni, Negrea Nicolae – Falticeni, Precub Vasile – Falticeni, Spînu Andrei – Falticeni, Ursul Alexandru – Falticeni, Buhaianu Cristina – Siret, Ihnatiuc Ilie – Siret, Lazurca Mariana – Siret, Mendela Gabriela – Siret, Trofin Daniel – Siret, Beclea Liviu – Radauti, Tonet Alexandru – Radauti.

Bibliografie: manualul „Legile jocului”, Regulamentul de organizare a activitatii Fotbalistice; buletinele „Arbitrul”; Regulamentul de organizare si desfasurare a activitatii arbitrilor.  

La Cursul de instruire al arbitrilor de fotbal din lotul judetean, sunt obligati sa participe toti arbitri din judet, indiferent de clasificare (inclusiv arbitrii divizionari). Programul cursului va include: testarea tehnica, discutii cu arbitrii (raspunsuri) purtate de presedintele AJF – Aurel Daicu, presedinte CJA – Gh. Stefanovici.

Odata cu testarea teoretica de la finalul cursului, arbitrii care au dreptul si doresc sa obtina categoria a II-a vor sustine testarea scrisa pentru obtinerea acestei categorii, nota minima fiind 6.

La curs vor fi prezenti în mod obligatoriu si arbitrii care au absolvit cursurile 2007-2008 si au primit calificativul de „arbitru stagiar”, programul lor fiind acelasi ca si al celorlalti arbitri.


Intră acum și în grupul de