Scandal in sediul PSD- Un elev simpatizant PD a ramas inchis peste noapte in sediu dupa ce a refuzat sa plece


Intră acum și în grupul de

Purtatorul de cuvânt al PDL Suceava, deputatul Romica Andreica, a declarat, miercuri, ca partidul a depus o plângere penala privind sechestrarea unei persoane în fostul sediu al PD Suceava, spatiul apartinând PSD Suceava care a solicitat în repetate rânduri celor de la PDL sa evacueze sediul. De altfel, luni presedintele Organizatiei Municipale a PSD Suceava, Virginel Iordache a anuntat ca a fost depusa o plângere penala privind evacuarea.

Miercuri, în sediul respectiv se afla un elev, Ionut K., simpatizant PD, în vârsta de 17 ani, care a declarat ca a fost închis de marti seara în imobil si ca nu a fost lasat sa plece. Acesta a explicat ca marti seara se afla în sediu împreuna cu secretara organizatiei, însa aceasta din urma a plecat spunând ca se întoarce în scurt timp, iar apoi, cei de la PSD i-au cerut sa plece pentru ca urmeaza sa închida usa principala de intrare în cladire.

Adolescentul a spus ca nu putea sa plece din sediu pentru ca acolo se afla documente ale partidului si ca a ramas, cei de la PSD închizând usa cladirii, dupa care a sunat la secretara si a informat-o ca este închis în sediu si a primit asigurari ca va veni cineva sa-i deschida usa. Acesta a mentionat ca si-a sunat si familia pe care a informat-o de aceasta situatie si ca asteapta sa i se deschida usa. Despre aceasta situatie, elevul spune ca l-a informat si pe avocatul Radu Ursu, prim vicepresedinte al organizatiei judetene PDL Suceava, dar nu a venit nimeni sa-i deschida usa si a înnoptat în fostul sediu al PD.   

La fata locului, pentru a solutiona incidentul a venit miercuri senatorul PDL Constantin Gheorghe, care întrebat ce cauta un elev într-un sediu de partid, acesta a raspuns ca respectivul elev este simpatizant PD si ca a fost lider al organizatiei de elevi a PD Suceava, fiind în prezent membru în Biroul Local.

În replica, directorul executiv al PSD Suceava, Roman Stecyk, a declarat ca întreaga situatie este o înscenare a PDL, precizând ca membri PSD Suceava care se aflau marti seara în sediu, l-au informat pe respectivul tânar sa paraseasca sediul pentru ca urmeaza sa plece si vor închide usa principala, dar ca acesta a refuzat. Acesta a mai spus ca miercuri dimineata a venit de la ora 6 la sediu si ca întregul Biroul Judetean al PSD Suceava, care se pregatea sa se deplaseze la întâlnirea regionala de la Iasi l-a rugat pe tânar sa plece acasa, acesta refuzând si de aceasta data.

Directorul executiv al PSD Suceava a mai afirmat ca pe parcursul diminetii, tânarul a iesit la un geam si a dat unele documente unor membri PD, dar fara sa plece din sediu. Roman Stecyk a tinut sa specifice faptul ca tânarul putea sa plece din sediu oricând folosind un geam aflat pe casa scarilor. 


Intră acum și în grupul de