Un grup de ucraineni au blocat drumul spre vama Siret-Porubnoe nemultumiti ca lor le trebuie viza pentru Romania


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a solicitat, miercuri, precizari Consulatului General al Ucrainei la Suceava privind incidentul de marti seara când un grup de ucraineni a blocat soseaua la câtiva kilometri de la Vama Siret-Porubnoue, în Ucraina, nemultumiti de tratamentul diferentiat dintre ucraineni si români la trecerea frontierei. Orest Onofrei a declarat, miercuri, ca a discutat cu un reprezentant al Consulatului General al Ucrainei la Suceava care i-a dat asigurari ca imediat ce MAE ucrainean va prezenta un punct de vedere oficial, acesta va fi transmis autoritatilor sucevene.

Prefectul Onofrei a spus ca marti seara, pe teritoriul ucrainean, la câtiva kilometri de Vama Siret-Porubnoe, un grup de cetateni ucraineni a blocat soseaua timp de aproximativ doua ore, exprimându-si nemultumirea ca pentru a intra în România trebuie sa obtina viza în timp ce cetatenii români nu au nevoie de viza pentru intrarea în Ucraina, situatia determinând un blocaj de sute de masini pe sensul de intrare în România.

Drumul a fost deblocat dupa ce reprezentanti ai Administratiei Regionale din Cernauti s-au deplasat în zona pentru a discuta cu protestatarii. Prefectul de Suceava a spus ca dupa deblocare, în PTF Siret s-a suplimentat personalul si au fost deschise cele cinci culoare de intrare în tara pentru ca cei care au stat în blocaj sa nu fie obligati sa astepte si în vama din cauza aglomeratiei.

Acesta a spus ca a solicitat Consulatului General al Ucrainei la Suceava precizari privind acest incident si daca a fost solutionat aratând ca populatia trebuie sa stie daca are pe unde trece daca  intra în Ucraina, acesta fiind si singurul punct rutier international din zona.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a specificat faptul ca dupa aderarea României la UE, traficul prin PTF Siret a crescut de zece ori si ca este important ca cei care calatoresc în Ucraina sa stie daca pot ajunge unde îsi doresc. 


Intră acum și în grupul de