Flutur a discutat cu o delegație italiană despre oportunități de afaceri în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit luni cu o delegație din regiunea italiană Friuli Venezia Giulia, în care trăiesc şi muncesc în jur de 20.000 de români.

Discuțiile s-au axat în special pe investiții în turism, din delegație făcând parte printre alţii pe primarul localităţii Cervianemo, Savino Giuliani şi pe consilierul regional Pavioti Pietro.

flutur si delegatia italiana (1)

 

„Dumnealor sunt veniţi să discute oportunităţi de afaceri. Au fost în zona Dornelor unde  s-au întâlnit cu oameni de afaceri din industria mobilei şi din industria alimentară şi astăzi au venit la Suceava, unde ne-am întâlnit şi am vorbit despre oportunităţi de investiţii în turism.

Se doreşte, de asemenea, o participare a zonei noastre la târgurile din această toamnă în această zonă a Italiei. Sunt mulţi români care ne aşteaptă acolo şi sunt foarte mulţi suceveni mulţi, chiar din bazinul Dornelor, care ar vrea să mergem să facem o seară bucovineană la Friuli Venezia Giulia”, a declarat șeful administrației județene sucevene, Gheorghe Flutur.

El a arătat că a purtat o discuție interesantă cu oaspeții italieni despre oportunităţi de investiţii.

”Ei au venit într-un fel de prospectare a pieţei pentru că mulţi oameni de afaceri din Italia sunt interesaţi să afle mai multe despre Bucovina”, a declarat Flutur.

Totodată, președintele CJ Suceava a precizat că oaspeţii italieni au apreciat foarte mult programul ”Luna Diasporei” şi că doresc să invite o delegaţie a judeţului Suceava în regiunea Friuli Venezia Giulia,  care numără 1,2 milioane de locuitori, pentru a se întâlni cu românii de acolo.

flutur si delegatia italiana (2)

„Consilierul regional mi-a spus că românii bucovineni din Friuli Venezia Giulia sunt mult mai uniţi şi sunt mândri că la ei acasă s-a organizat Luna Diasporei. Au şi ei acolo manifestări foarte multe şi povestesc despre asta şi vor să ne cheme în reciprocitate acolo să ne întâlnim cu românii”, a conchis şeful administraţiei judeţene.

Din delegația prezentă la Suceava, au făcut parte şi doi români din diaspora care au afaceri în regiunea Friuli Venezia Giulia. Unul dintre ei se numește Daniel Robu și este membru al Academiei Croitorilor de la Roma, având afaceri în industria modei.

Daniel Robu a îmbrăcat de-a lungul timpului actori cunoscuţi de la Hollywood, precum William Baldwin şi Michal Madsen. (Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de