Bacalaureat Suceava 2016, sesiunea de toamnă: Doi candidați eliminați din examen pentru tentativă de fraudă, iar alți 128 absenți, la prima probă scrisă


Intră acum și în grupul de

Doi elevi din județul Suceava au fost eliminați din examen la proba scrisă la limba și literatura română pentru tentativă de fraudă, iar alți 128 candidați au absentat de la această testare din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat.

FOTO: puterea.ro
FOTO: puterea.ro

Potrivit unei informări transmisă de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, din cei 671 de elevi înscriși pentru a susține proba scrisă la limba și literatura română, 543 au fost prezenți și 128 au lipsit de la această testare.

Sursa citată mai precizează că cei doi elevi eliminați pentru tentativă de fraudă susțineau testarea la Centrul de examen Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc.

În ce privește subiectele la prima probă scrisă a sesiunii de toamnă a Bacalaureatului, la profilul Real, elevii au primit la primul punct un text la prima vedere din romanul ”Noaptea de sânziene” al lui Mircea Eliade, la care au avut de rezolvat nouă cerinţe. Al doilea subiect la română a constat în elaborarea unui text argumentativ de 300 de cuvinte maximum despre rolul comunicării în  relaţiile de prietenie. Al treilea subiect a avut ca cerinţă redactarea unui eseu în care să se prezinte tema şi viziunea despre lume într-un text poetic al lui Mihai Eminescu, Lucian Blaga sau Nichita Stănescu.

La profilul uman, absolvenţii de liceu au primit la primul subiect, un text la prima vedere din Gib. I Mihăescu, din „Bordelul de rezervă, la care au fost nouă cerinţe de rezolvat. Subiectul al doilea a constat în redactarea unui text argumentativ despre rolul emisiunilor culturale în societatea actuală. La subiectul al treilea, elevii au avut de redactat un eseu despre viziunea despre lume într-un text poetic al lui Tudor Arghezi sau Ion Barbu.

Probele scrise din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat continuă marți, 23 august, cu proba la Limba si literatura materna – proba E)b).

Miercuri,  24 august, este prevăzută proba obligatorie a profilului – proba E)c), iar vineri, 26 august, proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d).

Rezultatele se vor  afișa în 29 august până la ora 16, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi până la ora 20.

Rezultatele finale vor fi afișate la 1 septembrie.

Pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat în județul Suceava au fost organizate cinci centre de examen respectiv Colegiul ”Andronic Motrescu” Rădăuți, Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, Colegiul Silvic Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Tehnic ”Al.I. Cuza” Suceava și Colegiul ”Vasile Lovinescu” din Fălticeni.

 

 


Intră acum și în grupul de