Tenis : Sarapova si Ivanovici vor disputa finala feminina de la Mellbourne


Intră acum și în grupul de

Marea finala a Open-ului australian la feminin le va aduce fata în fata pe Maria Sarapova si pe Ana Ivanovic, care au trecut în semifinale de Jelena Jankovic si, respectiv, de Daniela Hantuchova.  
În prima semifinala, rusoaica Sarapova a trecut cu usurinta de adversara ei, Jelena Jankovic, câstigând jocul cu 6-3 si 6-1. Meciul de pe Rod Laver Arena s-a disputat într-un singur sens, Sarapova neavând prea mult de muncit în fata unei adversare accidentate care a avut nevoie de analgezice pentru a intra pe teren. Scorul ajunsese la un moment dat la 5-0, dar Jankovic si-a mai revenit si a reusit sa puncteze de trei ori pâna la finalul primului set.

Cel de-al doilea set avea sa fie unul controlat în totalitate de rusoaica, care a ajuns sa conduca cu 4-0. Apoi a venit rândul Jelenei Jankovic la serviciu, unde a reusit sa câstige doar un singur game. „Ma bucura faptul ca am jucat atât de bine si sper sa repet acest lucru si în jocul urmator”, a declarat Maria Sarapova.  
Cealalta semifinala a fost una cu o fantastica schimbare de situatie, deoarece, dupa ce a pierdut primul set cu 6-0, Ana Ivanovic a reusit sa revina si sa câstige celelalte doua seturi cu 6-3, 6-4. Punctul de cotitura al partidei a fost în al doilea set, la scorul de 4-3, atunci când Daniela Hantuchova a gresit de doua ori si a lasat-o pe Ivanovic sa intre în avantaj. Setul trei a fost unul mai echilibrat, datorita faptului ca a fost decisiv, iar jucatoarele au fost de doua ori la egalitate (2-2 si 4-4), dar Ivanovic a reusit sa câstige partida cu ajutorul unui public fantastic. La sfarsit, finalista a declarat: „Am îcercat sa fiu calma dupa ce am pierdut primul set, dar nu a fost usor. Am câstigat datorita publicului . Daca nu erau ei sa ma sustina, acum imi faceam bagajele sa plec acasa”.


Intră acum și în grupul de