Holzindustrie Schweighofer anunță că livrările de material lemnos despre care crede că sunt mai mari decât volumul avizat se depozitează separat și sunt raportate Gărzii Forestiere


Intră acum și în grupul de

Holzindustrie Schweighofer a anunțat, miercuri, că ăn acest moment legislația în vigoare nu prevede în mod clar valori ale erorilor de măsurare.

 

În aceste condiții, compania austriacă a decis ca toate livrările de material lemnos, care în urma măsurării finale despre care se presupune că depășesc cantitativ volumul avizat, să fie depozitate separat şi raportate către Garda Forestieră – Ministerul Mediului, se arată într-un comunicat de presă.Holzindustrie Schweighofer

Până în acest moment s-au transmis informări lunare către Garda Forestieră cu privire la cantitățile de lemn găsite de către companie, în plus, în transporturile efectuate de furnizori, precizează compania.

Holzindustrie Schweighofer menționează că ăn luna august, echipe mixte formate din specialiști de la Garda Forestieră, poliție și ocoalele silvice s-au aflat la fabrica din Sebeș pentru a soluţiona situația prezentată de Holzindustrie Schweighofer.

„Credem că doar în acest fel, în calitate de lider al industriei, putem participa efectiv la îmbunătățirea cadrului legislativ, la punerea în aplicare în totalite a prevederilor legii și la scara întregii industrii”, se arată în comunicat.

Holzindustrie Schweighofer este parte a Grupului Schweighofer și își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului.

 

Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeș. În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de cherestea – la Rădăuți și Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret și una de panel la Comănești, generând aproape 3.000 de locuri de muncă direct în aceste locații și mai mult de 10.000 de locuri de muncă indirect, în industrii conexe. Din octombrie 2015, din Grupul Schweighofer face parte și o fabrică de cherestea în Germania. De asemenea, compania produce vâscoză și bioenergie și are activități în silvicultură și afaceri imobiliare.


Intră acum și în grupul de