ISJ Suceava: Au fost schimbați 25 de directori și directori adjuncți de la conducerea unor școli din județ


Intră acum și în grupul de

Trei posturi de director şi unul de director adjunct au intrat în restrângere de activitate, în timp ce în cazul a 18 posturi de conducere au fost numiţi noi directori şi directori adjuncţi.

ISJ Suceava

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a informat, miercuri, într-un comunicat de presă că începând cu data de 1 septembrie 2016 directorii și directorii adjuncți din unitățile de învățământ cu personalitate juridică din județul Suceava au primit decizii de numire prin detașare în interesul învățământului, iar aceste decizii sunt valabile până la organizarea concursului de ocupare a funcției de director / director adjunct, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2016/2017.

În comunicatul de presă se precizează că schimbările survenite la conducerea școlilor din județul Suceava au vizat un număr de 25 de posturi de conducere.

Astfel, patru posturi de conducere au intrat în restrângere, respectiv un post de director adjunct la Școala Gimnazială Volovăț şi trei posturi de director la Şcolile Gimnaziale Păltinoasa, Probota şi Frasin prin restrângerea personalității juridice a unităților de învățământ.

Sursa citată mai precizează că în cazul altor18 posturi de conducere cu cereri de neprelungire a numirii prin detaşare în interesul învățământului sau împlinirea vârstei standard de pensionare au fost numiți alți directori / directori adjuncți.

Astfel, la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor a fost numit un nou director,  prof. Juravle Iulia – Liceul Tehnologic ”Dorna Candrenilor”, la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți- prof. Puiu Adrian, la Liceul Tehnologic ”Iorgu Vîrnav Liteanu” Liteni- prof. Doboș Mihaela Aura, la Școala Gimnazială ”Hatmanul Șendrea” Dolheștii Mari- prof. Vieriu Mihaela, Școala Gimnazială Nr. 1 Vadul Moldovei-  prof. Beraru Gabriel Dan, la Școala Gimnazială Baineț -prof. Panfilov Elena, la  Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava-  prof. Lupașcu Gabriela Mihaela, la Școala Gimnazială Burla-prof. Sasu Liliana Iuliana, la Liceul Tehnologic ”Vasile Cocea” Moldovița noul director este prof. Balabașciuc Ovidiu, la Școala Gimnazială ”Petru Mușat” Siret-  prof. Docuz Marian,  la Școala Gimnazială Poieni Solca- prof. Galiș Nicolae Sorin, la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava- prof. Mărgineanu Constantin, la Școala Gimnazială ”Samson Bodnărescu” Gălănești-  prof. Corfus Marius Ionel, la  Școala Gimnazială ”Vornicu Simion Tăutu” Comănești-  prof. Popescu Veronica Iuliana, iar la Școala Gimnazială Gulia noul director este  prof. Caradaică Ionela Maria

Totodată, la Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni noul director adjunct este prof. Cârlig Cristian, la Liceul Tehnologic ”Iorgu Vîrnav Liteanu” Liteni a fost numit director adjunct prof. Chitic Mihaela, iar la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava-

prof. Bolohan Mihăiță Georgică.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava menţionează că s-au înfiinţat trei noi posturi de   director adjunct, respectiv la Liceul Tehnologic”Oltea Doamna” Dolhasca unde director adjunct a fost numit  prof. Irimia Tamara, la Şcoala Gimnazială Preutești- prof. Florea Roxana, iar la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți- prof. Munteanu Radu va ocupa începând cu data de 1 septembrie 2016  postul de director adjunct.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de