Sesiunea de toamnă a concursului de admitere la USV începe luni


Intră acum și în grupul de

Sesiunea de toamnă a concursului de admitere la Universitatea “Ştefan cel Mare”Suceava începe luni şi  se va desfăşura până pe data de 12 septembrie, cu excepţia zilei de 11 septembrie.

universitatea suceava usv

Potrivit unui comunicat de presă al USV, pentru sesiunea de toamnă a concursului de admitere, oferta programelor de licenţă ale celor 9 facultăţi cuprinde 244 de locuri bugetate şi 958 de locuri cu taxă, 8 locuri pentru candidaţii de etnie romă şi 15 locuri pentru candidaţii originari din Republica Moldova care au susţinut examenul de bacalaureat în România, în timp ce forma de învăţământ la distanţă (ID), sunt 372 de locuri, repartizate pe 9 programe de studii.

 

Totodată, pentru studiile universitare de masterat sunt 67 de locuri fără taxă şi 690 de locuri cu taxă, iar candidaţii de etnie romă pot candida pe 2 locuri finanţate, în timp ce pentru etnicii români din Republica Moldova sunt disponibile 16 locuri.

 

USV precizează că în luna septembrie va fi organizată admitere la studiile de doctorat, pentru care universitatea scoate la concurs 33 de locuri fără taxă (16 cu bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, şi 17 fără bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă).

“Acestora li se mai adaugă 67 de locuri cu taxă (pentru forma de învăţământ cu frecvenţă redusă) şi 4 locuri pentru tineri de origine română din R. Moldova, ţări învecinate şi Diaspora (1 loc cu bursă şi 3 locuri fără bursă)”, se arată în comunicatul USV.

Oferta educaţională a universităţii mai include şi 371 locuri, cu taxă, pentru cele 11 programe de conversie profesională şi peste 1300 de locuri alocate programelor de formare continuă.

“Pentru a confirma locul locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 16 septembrie”, mai precizează USV.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de