Flutur transmite o scrisoare deschisă către sucevenii din diaspora în care anunță că este în negocieri cu companii aeriene pentru noi destinații externe, dar vrea și sprijinul diasporei care să solicite astfel de curse


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis, vineri, o scrisoare deschisă către sucevenii din diaspora în care le transmite acestora că are nevoie de sprijinul lor în procesul negocierii de noi curse aeriene directe din țările UE spre Suceava.

Flutur wizz avion dansatori buciume (55)

În susținerea demersului său, Gheorghe Flutur exemplifcă cu grupul de suceveni din Londra care a transmis astfel de solicitări, iar acum există o cursă directă Suceava-Londra operată de patru ori pe săptămână.

El a mai arătat că administrația județeană negociază în prezent deschiderea de noi destinații externe cu companii aeriene și crede că o colaborare cu sucevenii din diaspora în acest sens ar fi benefică.

Vă prezentăm integral textul scrisorii deschise către sucevenii din diaspora transmisă de Gheorghe Flutur.

„Dragi suceveni din diasporă

Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava joacă un rol important în conectarea regiunilor din nord-estul României, asigurând deschiderea către  Ucraina şi Republica Moldova, încurajând  coeziunea economico-socială din zonă.

Regia Autonomă Aeroportul Ştefan cel Mare Suceava a finalizat proiectul Modernizare suprafață de   mişcare  şi   balizaj,   turn   de   control  şi   amenajarea   terenului  în  vederea   amplasării   sistemului   de navigaţie tip ILS  şi este în măsură să asigure  condiţii de maximă siguranţă, cu un grad de securitate adecvat, în acord cu reglementările europene şi naționale în domeniul transportului aerian. Fondurile necesare pentru această amplă investiție au fost asigurate prin Programul Operațional Transport, de la Consiliul Județean Suceava şi din împrumuturi bancare.

Este cunoscut faptul că Bucovina reprezintă deja o destinație turistică importantă, căutată de turiști interni şi externi, modernizarea aeroportului putând contribui, în mod automat, la o creștere a numărului celor care se deplasează în această parte a țării, inclusiv în scop turistic.

Prin această scrisoare deschisă vreau să mă adresez dumneavoastră, sucevenilor din diasporă, celor care aţi ales ca, pentru o perioadă mai mică sau mai mare de timp, să munciți şi să trăiți în alte țări europene, cei mai mulți în Spania, Italia, Germania, Belgia, Marea Britanie şi să vă propun o colaborare

în identificarea companiilor aeriene interesate să opereze pe aeroportul din Suceava având în vedere că, o eventuală legătură aeriană între zona natală şi locul în care vă desfășurați activitatea vă este de un real folos.

Flutur wizz avion dansatori buciume (29)

Ne aflăm în plin proces de negocieri cu companii aeriene de prestigiu din Europa pentru a le convinge că este în avantajul tuturor părților alegerea operării zborurilor pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava. Suntem conştienţi că eforturile administraţiei judeţene nu sunt suficiente, că această industrie a business-ului aerian funcționează după mecanisme dictate de regulile pieței, respectiv a cererii şi ofertei.

Din acest motiv consider că este important ca sucevenii din diasporă să se organizeze şi să se adreseze principalelor companii din domeniu cu scrisori, fundamentate cu cifre exacte privind numărul persoanelor interesate de anumite destinații, pentru ca aceste companii să aibă dovada existenței unor solicitări certe. Un exemplu în acest sens este demersul realizat de grupul sucevenilor din Londra, care s-au organizat şi au transmis către o companie aeriană de profil o astfel de adresare și care a constituit, cu siguranță, un argument în plus în decizia de operare pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava.

În acest context îmi exprim încrederea că astfel de demersuri vor face ca lucrurile să înainteze în direcția dorită şi, astfel, se vor concretiza colaborări pentru deschiderea unor noi linii de zbor din Suceava spre destinații europene importante, care să fie în beneficiul tuturor părților.

Vă mulțumesc pentru înțelegere şi vă asigur de întreaga mea considerație.

Președinte, Gheorghe Flutur”      (N.B.)


Intră acum și în grupul de