Pârtia din Masivul Rarău va fi finalizată până la sfârșitul anului. Primarul Mihăiță Negură a semnat cu ANT contractul de finanțare a pârtiei cu 4 milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a semnat, marți, la ANT, contractul de finanțare pentru finalizarea lucrărilor începute la pârtia de schi din Rarău.

Negură a anunțat că acest contract este în valoare de 4 milioane de euro, iar lucrările ar urma să fie încheiate la 31 decembrie 2016.

partie rarau 2

„Mâine dau ordinul de începere a lucrărilor, iar utilajele să treacă la treabă pentru că timpul e scurt”, a spus Mihăiță Negură.

Primarul a explicat că lucările au fost subcontractate de firma Maghebo din Câmpulung Moldovenesc de la titularul contractului de execuție a lucrărilor la pârtia de pe Rarău, Instcomp, aflată în insolvență.

El și-a exprimat încrederea că lucrările se vor finaliza în acest an, subliniind că firma Maghebo, cu care Primăria lucrează de mai mulți ani este una foarte serioasă.

Lucrările de la pârtia de schi de pe Masivul Rarău sunt blocate din 2012 după ce Guvernul nu a mai contribuit cu fonduri pentru finanţare, iar cele două firme care au executat lucrări au solicitat Primăriei Câmpulung Moldovenesc să achite restanţele de plată de 7,1 milioane de lei.

mihaita negura

Lucrările la pârtia de schi din Câmpulung Moldovenesc ar fi trebuit finalizate la sfârşitul anului 2012, dar au fost sistate din lipsa finanţării, după ce s-au executat peste 80 la sută din proiect şi s-au achitat zece milioane de euro pentru lucrările executate până la mijlocul anului 2012.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc a mai declarat că urmează să înceapă demersurile pentru obținerea avizelor pentru cel de-al doilea tronson al pârtiei.

„Următorul pas este să obțin avize pentru partea a doua a pârtiei. E vorba de o investiție de 6 milioane de euro. După finalizarea celui de-al doilea tronson, investiția își va atinge scopul”, a spus Mihăiță Negură.

El a precizat că pârtia va începe de pe platoul din Masivul Rarău de la cota 1.564 metri pe o distanţă de 4.200 de metri, până la cota 765 de metri. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de