FOTO Două gospodării distruse de un incendiu puternic la Capu Codrului. O tânără însărcinată a avut nevoie de îngrijiri medicale

Două gospodării din localitatea suceveană Capu Codrului au fost cuprinse, marți după-amiază de un incendiu puternic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt adj. Alin Găleată, pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Păltinoasa şi Brăeşti, au intervenit cu patru autospeciale, două motopompe şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor.

”La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei de locuit şi anexele gospodăreşti, proprietară N.D., precum şi o locuinţă învecinată, aparţinând numitei M.A., existând pericolul de propagare la gospodăriile din zonă”, a declarat Găleată.

El a precizat că pe timpul intervenţiei, o tânără de 18 ani, însărcinată în 6 luni, cu atac de panică şi dureri abdominale, a fost monitorizată din punct de vedere medical de către pompierii paramedici SMURD.

”Ulterior, salvatorii au transportat-o la spitalul din Gura Humorului, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

El a menționat că în urma incendiului, la prima gospodărie au ars acoperişul casei de locuit pe 100 de metri pătraţi, şura şi adăpostul de animale pe 80 de metri pătraţi, tâmplărie, materiale textile, electrocasnice şi documente personale.

Casa învecinată, construită din lemn, a ars pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi. Tot aici, au mai ars obiecte de mobilier, materiale textile, electrocasnice şi alte bunuri.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de un burlan de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile”, a spus Găleată, precizând că incendiul anunțat prin 112 la ora 17:37,  a fost lichidat la ora 21:05.

Pompierii au salvat restul casei de locuit de la prima proprietate, precum şi construcţiile gospodăriilor învecinate.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava