Inscrieri peste asteptari la sesiunea speciala a testelor nationale


Intră acum și în grupul de

Adjunctul ISJ Suceava, Vasile Monacu a declarat marti, într-o conferinta de presa ca pentru sesiunea speciala a testelor nationale, ce urmeaza a se desfasura în perioada 4 – 11 februarie, numarul candidatilor înscrisi a depasit asteptarile institutiei astfel a fost necesara suplimentarea numarului de centre unde se va desfasura examenul dar si a celor unde vor fi corectate lucrarile. „Mediatizarea acestei sesiuni a fost de bun augur, si fata de alte judete din tara unde aceasta sesiune nu a stârnit prea mare interes în rândul elevilor, la noi înscrierile sunt peste asteptari. Avem aproximativ 2000 de elevi înscrisi, asa ca a trebuit sa marim numarul de centre de evaluare de la 4 la 7 iar centrele de corectare de la unul la doua” a afirmat Vasile Monacu.  

Astfel pe lânga centrele zonale de testare organizate la Scoala nr. 11 „Miron Costin” Suceava, Scoala generala nr. 1 Falticeni si scolile generale nr. 3 din Câmpulung Moldovenesc si Radauti se mai adauga cele de la Scoala nr. 10 Suceava, nr. 5 Radauti si Scoala nr. 4 Vatra Dornei. Iar în ceea ce privesc centrele de corectare pe lânga cel organizat la Colegiul Tehnic „Petru Musat” Suceava va mai fi realizat unul la Colegiul de Arta Suceava.

Vasile Monacu a mai spus ca un numar de 10 elevi au necesitat aprobari speciale deoarece sunt din alte judete. „Este vorba despre elevi care si-au schimbat domiciliu sau urmeaza cursurile unor scoli de arte si meserii din judet. Avem asemenea elevi din Botosani si Neamt. Conform metodologiei, acestia ar trebui sa se înscrie la scolile unde au terminat clasa a VIII-a. Mai avem un caz special, o fata ce are un handicap locomotor va dicta unui profesor tezele, si va fi supravegheata într-o sala separata de restul candidatilor” a mai mentionat adjunctul ISJ Suceava.     

Testul la limba româna se va sustine pe data de 4 februarie, la matematica pe 6 februarie iar la istorie sau geografie în functie de alegerea facuta de candidat, examenul va avea loc pe data de 7 februarie. Rezultatele se vor afisa pe data de 9 februarie, urmând ca eventualele contestatii sa poata fi depuse a doua zi.


Intră acum și în grupul de