„Centrul de Formare profesionala” la Colegiul „Petru Musat”


Intră acum și în grupul de

Centrul de Formare Profesionala a fost deschis oficial marti, la Colegiul Tehnic „Petru Musat” Suceava, prin care 110 persoane angajate din judetul Suceava, vor fi pregatite în meserii corespunzatoare locului lor de munca. Este vorba de persoane necalificate sau cu calificare nesatisfacatoare si insuficienta, calificarile în care vor fi pregatiti fiind dulgher-tâmplar-parchetar, confectioner articole din piele si înlocuitori, operator masini unelte cu comanda numerica pentru prelucrarea lemnului, tâmplar universal si instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze.  

Maria Teodoreanu, directorul Colegiului Tehnic „Petru Musat” Suceava si-a exprimat speranta ca din cei peste o suta de cursanti 90 sa obtina certificate de calificare profesionala recunoscute la nivel national, iar 5 la suta dintre absolventi sa continue studiile.

Centrul de Formare Profesionala a fost realizat printr-un proiect Phare 2005, pe care Colegiul „Petru Musat” l-a initiat si îl va derula pâna în 2009, finantarea fiind de 81576 euro, din care 89 la suta este asigurata de Ministerul Muncii, Familiei  si Egalitatii de Sanse, iar restul de la bugetul local al Primariei Suceava. 


Intră acum și în grupul de