Olimpiada Sportului Scolar


Intră acum și în grupul de

La finalul saptamânii trecute, Scoala Generala Nr. 3 din Radauti a fost gazda întrecerilor Olimpiadei Sportului Scolar la baschet si handbal.

În cadrul concursului de baschet masculin, câstigatori au fost cei de la CSS Radauti, urmati în clasament de reprezentantii Colegiului National Petru Rares Suceava si elevii Scolii Generale Nr. 4 Vatra Dornei.

La handbal feminin, în cadrul etapei municipale a Olimpiadei Sportului Scolar, desfasurata în sala de sport a Scolii Generale Nr. 11, au participat echipele: Seria I- Liceul Nr. 1 Suceava, Liceul Nr. 2 Suceava, Liceul „Stefan cel Mare” Suceava; Seria a II-a: Colegiul National „Mihai Eminescu”, Colegiul National Tehnic „Dimitrie Cantemir” si Colegiul National Petru Rares. Finalul competitiei a dat câstig de cauza reprezentantei Colegiului National „Petru Rares”.

„Desi am câstigat aceasta etapa, nu suntem calificati în fazele superioare, echipa ce va merge mai departe urmând sa fie stabilita în urma barajului ce îl vom disputa împotriva formatiei LPS Suceava. Acest lucru se întâmpla deoarece noua metodologie nu este în concordanta cu munca depusa de profesorii de sport din licee. Ar trebui revizuita politica Ministerului Educatiei vis-a-vis de Olimpiada Sportului Scolar, care ar trebui sa fie o întrecere destinata sportivilor nelegitimati, având în vedere ca nici o echipa care intra în competitie cu cei de la LPS, nu are sanse de accedere în fazele superioare”, a explicat Mihai Airinei, seful Catedrei de Educatie Fizica din cadrul Colegiului National „Petru Rares” Suceava. 


Intră acum și în grupul de